HPG: 32 işgalci cezalandırıldı, 2 helikopter darbelendi, 1 araç imha edildi

Gerillalar işgalcilere darbe üstüne darbe vuruyor. Buna göre; 32 işgalci cezalandırılırken, 1 araç, 1 dron imha edildi. 2 helikopter ise darbelendi. Sonuç alamayan Türk askerleri ise işgal harekatını genişletirken, kimyasal silah kullanmayı da sürdürüyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimizin yüksek cesaret ve zafer kararlılığıyla geliştirdiği direniş kesintisiz sürmektedir. Sonuç alamayan Türk ordusu sürekli olarak işgal harekatının kapsamını genişleterek ve yoğun bir şekilde yasaklı kimyasal silahları güçlerimize karşı kullanarak savaş alanındaki taktik tıkanmasını aşmaya çalışmaktadır. Bu amaçla 4 Temmuz gecesi Zap’ın batısındaki işgal harekatını Girê Amediye hattına doğru genişletmiş, aynı zamanda savaş mevzilerine ve tünellerine karşı çok yoğun şekilde kimyasal silah kullanmıştır. İşgalci TC ordusu direniş alanlarına yönelik 6 çeşit kimyasal silah kullanarak savaş mevzilerini 22 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır. Ayrıca direniş alanları 28 kez savaş uçakları, 36 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüslerle bombalanmıştır. Hareketli timlerimizin Botan’dan Zagroslar’a, Metîna’dan Zap’a kadar geliştirdiği etkili eylemlerin sonucunda ise; 32 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci yaralanmış, 1 transit tipi askeri araç, 1 dron imha edilmiş, 1 dron ve 2 helikopter darbelenmiştir” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Egîdên Botanê Şehîd Diljîn–Şehîd Şervan Êrkendî Hamlesi çerçevesinde;

27 Haziran’da transit tipi bir araçla Botan’ın Besta alanındaki Girê Tenûrê’ye gitmek isteyen işgalciler, YJA Star hareketli timlerimizce denetim altına alınarak saat 07:30’da sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde hedeflenen araç tamamen imha edilmiş ve içindeki 6 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından işgalciler helikopterlerle kayıplarını alandan uzaklaştırmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

4 Temmuz’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler güçlerimiz tarafından takibe alınmıştır. Denetim altındaki işgalcileri saat 09:15’te iki kez sabotaj taktiğiyle vuran güçlerimiz ardından el bombaları ve ferdi silahlarla işgalcilerin üzerine gitmiştir. Saat 13:00’da kadar güçlerimiz işgalcileri 5 kez vurmuş ve toplamda 7 işgalci cezalandırılırken 1 işgalci de yaralamıştır.

4 Temmuz gecesinden 5 Temmuz sabah saatlerine kadar Şehîd Têkoşer savaş mevzileri çevresindeki işgalciler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

4 Temmuz saat 08:00 ve 08:10’da Şehîd Umîd savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafında iki kez sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci ağır yaralanmıştır. 08:30–10:00 saatleri arasında tekrar harekete geçen işgalciler yine sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin gerçekleştirdiği müdahalelerin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

4 Temmuz saat 04:00’da Çemço Direniş Alanı üzerindeki iki dron güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Bu eylemin sonucunda 1 dron düşürülmüş ve 1 dron da darbelenmiştir.

4 Temmuz’da Çemço Direniş Alanı’nda zırhlı araçlarla ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir.

4 Temmuz saat 15:00’da Kokerê alanındaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

4 Temmuz saat 06:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Temmuz saat 12:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

4 Temmuz saat 23:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci daha cezalandırılmıştır.

4 Temmuz saat 09:45’te Girê FM Direniş Alanı’ndaki ağaçları kesmek isteyen işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Temmuz saat 17:00’da işgalci TC ordusu Girê Amediyê Direniş Alanı’nı obüs ve havanlarla aralıksız bir şekilde bombalamıştır. Saat 18:10’da alan savaş uçaklarıyla 17 kez bombalanmıştır. Saat 21:30’da Duhok’un Amediyê nahiyesi üzerinden gelen dört saldırı helikopteri alanı bombalarken Girê Amediyê Direniş Alanı’na helikopterlerle 31 kez indirme yapmıştır. Bu indirmeler esnasında güçlerimiz helikopterlere müdahale etmiş ve 2 Skorsky darbelenmiştir. Saat 00:30’da alana indirilen işgalciler hareketli timlerimizce iki koldan sızma taktiğiyle vurulmuştur. Burada birinci ve ikinci eylem kollarının yakın mesafeden vuruşları sonucunda toplam 10 işgalci cezalandırılmıştır. Cezalandırılan işgalciler 2 helikopterle alandan götürülmüştür. İndirmeler esnasında işgalciler sabotaj taktiğiyle beş kez hedeflenmiş ve 5 işgalci daha cezalandırılmıştır.

5 Temmuz saat 05:30’da Girê Amediye Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Temmuz’da Girê Hakkarî, Girê Cûdî, Şikefta Birîndara, Şehîd Umîd ve Kokerê savaş mevzileri, 22 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır. Savaş suçlusu TC ordusunun, Direniş Alanları’nda 6 çeşit kimyasal silah kullandığı tespit edilmiştir. Birincisi; yanık kokusu yaymaktadır, ikincisi; yoğun ve yavaş bir akışkanlığa sahiptir, üçüncüsü; çamaşır suyu ve klor kokusu yaymaktadır, dördüncüsü; yüzü ve gözleri yakan biber gazına benzemektedir, beşincisi; gri renkte ve ağızda tatlımsı bir tat bırakmakta, altıncısı; meyve kokusu yaymaktadır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

Direniş Alanları üzerindeki yoğun dron hareketliliği devam etmektedir.

4 Temmuz’da Girê Hakkarî, Girê Cûdî, Girê FM, Dola Şehîd Tekoşer, Şikefta Birîndara, Kurojahro, Kokerê, Çemço ve Werxelê Direniş Alanları sınırdaki karakollardan atılan obüs, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

3 Temmuz’da Girê Hakkarî, Girê Amediyê, Werxelê, Şikefta Birîndara ve Kurojahro Direniş Alanları 36 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

3 Temmuz’da Girê Amediyê, Şikefta Birîndara ve Kurojahro Direniş Alanları 28 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”