HPG Şehit düşen 2 gerillayı saygıyla andı

Şehit düşen 2 gerillayı saygı ve minnetle anan HPG, “şehitlerimizin bizlere emaneti olan devrim görevimizi gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Sömürgeci Türk devletinin saldırılarını en çok yoğunlaştırdığı yıllardan biri olan 2017, gerilla direnişimizin de zirveleştiği yıllardan biri olmuştur. Bakur’dan Başûr’a kadar her yerin direniş alanına dönüştürüldüğü bu yıl destansı kahramanlıklara da şahitlik etmiştir. Düşmana büyük darbelerin vurulduğu Serhed alanında mücadeledeki azim, cesaret ve kararlılıkları ile öncülük misyonlarını layıkıyla yerine getirmeyi başaran Azad ve Berxwedan yoldaşlarımız şehadetleriyle de geride kalan yoldaşları için daha fazla mücadele ve intikam gerekçesi oldu. Şehadete ulaşan her iki yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlı kalacağımızın sözünü yineliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Azad Serhat
Adı Soyadı: Azer Kaya
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Filiz – Cercis
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Temmuz 2017 
/ Serhed

 

Kod Adı: Berxwedan Dijwar
Adı Soyadı: Vedat Er
Doğum Yeri: Îdir
Anne – Baba Adı: Halime – İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
8 Eylül 2017 / Serhed

 

AZAD SERHAT

Azad yoldaşımız Serhed’in önemli direniş kalesi Wan’da yurtsever bir ailede doğmuştur. Düşmanın halkımız üzerinde yoğun işkence ve baskı yaptığı bir dönemde gözlerini dünyaya açan Azad yoldaşımız, düşmanın bu işkence ve baskısı politikalarına birebir tanıklık da etmiştir. Düşmanın özellikle halkımızın serhildanlara kalktığı dönemlerde pervasızca halkımıza saldırması Azad yoldaşımızın düşmana karşı büyük bir öfke duymasına neden olmuştur. Aynı zamanda yakın aile çevresinden Parti saflarına katılımların olması Azad yoldaşımızı derinden etkilemiş ve arayışlara girmesine neden olmuştur. Düşmana karşı ancak etkili bir mücadele yürütülerek halkımızın intikamının alınabileceğini ve hakkettiği özgürlüğün sağlanabileceğinin farkında olan Azad yoldaşımız 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarına katılarak halkımıza karşı olan görevlerini yerine getirmeyi esas almış, tüm gerillacılık yaşamı boyunca bu duruşunu korumayı başarmıştır. Yıllardır düşmana karşı mücadele eden, düşmanın tüm katliam ve soykırım uygulamalarına karşı direnişten bir adım bile geri çekilmeyen halkımızın onurlu bir ferdi olarak her zaman halkımızın bu destansı direnişi karşısında kendisini borçlu hissetmiştir. Bundan dolayı gerilla saflarına katıldığından itibaren moralli, coşkulu katılımı ile örnek bir militan olmayı başarmıştır. İlk gerillacılık eğitimini aldıktan sonra Tendurek alanına geçen Azad yoldaşımız düşmanın 2015 yılından itibaren saldırılarını tekrar başlatması ile yoğun bir savaş pratiği içerisine girmiştir. Aldığı gerillacılık eğitimini hemen pratikleştirme şansını yakalayan Azad yoldaşımız bu şansını çok iyi kullanmış ve yoldaşlarının güvenini kazanmıştır. Bundan dolayı birçok görev üstlenmiş, düşmana karşı geliştirilen eylemlere katılmıştır. Yer aldığı bu eylemlerde büyük bir askeri tecrübe edinmiştir. Bunun yanı sıra kendisini Önderlik felsefesinde de derinleştirerek katılımını daha da anlamlandırmıştır. İdeolojik, örgütsel ve askeri birikimini gün geçtikçe arttıran Azad yoldaşımız yaşamdaki öncülük rolünü komutanlık göreviyle taçlandırmıştır. Düşmanın 2017 yılında Tendurek alanında gerilla güçlerimizi tasfiye etmeyi amaçlayan operasyonlarında gerilla taktiğinin zenginleştirilerek kullanılmasında büyük bir atılım yapmıştır. Düşmanın adeta çıkmaza girdiği Tendurek operasyonlarında onlarca düşman askerinin cezalandırılmasında büyük bir rolün sahibi olan Azad yoldaşımız yaşanan operasyon sürecinde şehadete ulaşmıştır. Düşmana karşı gösterdikleri fedai duruşla PKK’nin direniş çizgisini başarılı bir şekilde temsil etmesini başaran Azad yoldaşımız her zaman yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

BERXWEDAN DIJWAR

Berxwedan yoldaşımız, Îdir’de dünyaya gelmiş ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılımları olan yurtsever bir ailemizde büyümüştür. Kürdistani değerlere bağlı olarak yetişen yoldaşımız, genç yaşlardan itibaren halkımızın sömürgeci sistem karşısında çektiği acılara yakından tanıklık etmiştir. Onurlu bir Kürt genci olarak halkımızın özgür bir gelecek sahibi olması için mücadele saflarında katılan yoldaşımız birçok alanda çalışma yürütmüştür. Kütahya’da üniversite okuduğu süreçte Önder Apo felsefesini ve Partimiz PKK’yi daha iyi tanıma şansına sahip olan yoldaşımız, Kürt gençlerine öncülük yaparak onları mücadele saflarına çekmiştir. Sömürgeci devletin halkımızın varlığını bir bütün olarak ortadan kaldırmayı hedefleyen saldırıları karşısında 2014 yılında Kürdistan Özgürlük Gerillasına katılan yoldaşımız, Kürt gençlerine gerçek mücadele zeminini göstermiştir. İlk günden itibaren büyük bir coşku ve heyecanla çalışmalara katılan yoldaşımız kısa sürece büyük bir gelişim sahibi olmuştur. Gerillacılığın esaslarını öğrenen ve öğrendiklerini pratikleştirerek zenginleştiren yoldaşımız, tecrübelerini yoldaşlarıyla paylaşmayı esas almıştır. Yaşamda ve savaşta her zaman en ön cephede yer alan Berxwedan yoldaşımız, kısa sürede komutanlaşarak yoldaşlarına en zor koşullar altından öncülük yapmıştır. Önder Apo felsefesini daha iyi anlamak için sürekli araştıran ve kendini geliştiren yoldaşımız, yeni dönem gerillacılık özelliklerini şahsında geliştirerek örnek bir militan olmayı başarmıştır. Birçok etkili eylemde hem savaşçı hem de komutan olarak yerini alan yoldaşımız, yoldaşlarıyla birlikte işgalcilere ağır darbeler vurmuştur. Ölümsüzleşerek halkımızın direniş tarihinde yerini alan ve fedailer çizgisinde yürüyen Berxwedan yoldaşımızın mücadele mirası her zaman önümüzü aydınlatmaya devam edecektir.

Serhed’in yiğit evlatları olarak yola çıkan ve mücadeleleriyle tüm Kürdistan’a malolan Azad ve Berxwedan yoldaşlarımız başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bizlere emaneti olan devrim görevimizi gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz.”