HPG: Ağır silah mevzisi içindeki silahlarla birlikte imha edildi

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 dron ve 1 ağır silah mevzisi içindeki silahlarla birlikte imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, savaşa ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Öz savunması yok edilerek soykırıma uğratılmak istenen halkımızın temel savunucu gücü olan Kürdistan Özgürlük Gerillası, işgal saldırıları karşısından tarihi direnişini devam ettirmektedir. Hareketli timlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerde 4 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmış, 1 dron ve 1 ağır silah mevzisi içindeki silahlarla birlikte imha edilmiştir.

İşgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 15 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 11 kez savaş uçakları, 26 kez saldırı helikopteri ve onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

2 Ağustos saat 08:00’de Girê Amediyê Direniş Alanı üzerinde bulunan 1 dron güçlerimizce hedeflenerek vurulmuş ve imha edilmiştir.

2 Ağustos saat 09:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerini bombalamak isteyen işgalciler vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalcilerin yanlarında getirdikleri patlayıcılar güçlerimizin denetimine geçmiştir.

2 Ağustos saat 19:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli YJA Star timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Ağustos saat 18:30’da işgalci TC ordusu Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine kimyasal silahlar ve zehirli gazlarla saldırmıştır. Güçlerimizin müdahalesi ardından geri çekilmek zorunda kalan işgalciler, savaş tünellerini ağır silahlarla bombalamıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

2 Ağustos saat 07:50’de Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda düşmanın ağır silah mevzisi güçlerimizce ağır silahlarla hedeflemiştir. Etkili şekilde vurulan mevzi içindeki silahlarla birlikte imha edilmiş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

2 Ağustos saat 17:15’te kepçelerle Girê Werxelê Direniş Alanı’nda kepçelerle mevzi çalışması yürütmek isteyen işgalciler, ağır silahlarla vurulmuştur. Eylemin ardından işgalciler mevzi yapım çalışmasını durdurmuştur.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

2 Ağustos’ta Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanları taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla 15 kez bombalanmıştır. Girê FM Savaş mevzilerinde kullanılan kimyasalın yoğun boya kokusu yaydığı ve nefes almayı engellediği tespit edilmiştir.  

İşgalci TC ordusunun ağır silah, obüs, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

2 Ağustos’ta Girê Amediyê, Girê Bihar ve Berçiya alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

2 Ağustos’ta Saca ve Zap suyu çevresi ile Metîna’daki Banka köyü çevresi; Garê alanındaki Girê Köyü ile Çemankê çevresindeki köyleri 11 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

2 Ağustos’ta Girê FM, Girê Cûdî ve Kurojahro Direniş Alanları 26 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

2 Ağustos’ta Başûrê Kurdistan sınırları içinde bulunan işgalci TC ordusuna ait Bamernê askeri üssünden atılan obüslerle Serê Metîna ve Banka Köyü çevresi onlarca kez bombalanmıştır.

2 Ağustos’ta Kela Çemço alanı ağır silahlar ve sınırdaki karakollardan atılan obüslerle onlarca kez bombalanmıştır."