HPG Çukurca’da hayatını kaybeden 12 gerillanın kimliklerini açıkladı

Halk Savunma Güçleri, Çukurca’da Ertuş alanında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden 12 gerillanın kimliklerini açıkladı.

...

HPG tarafından yapılan açıklamada 12 gerillanın hayatını kaybettiği çatışmalara ilişkin şu bilgilere yer verildi: “Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Ertuş alanına yönelik Türk Ordusu tarafından 30 Ağustos gününden itibaren başlatılan büyük operasyonda Ertuş Kalesi, Şehit Neval tepesi ve Şehit Cihat tepesi çevresinde yoğun çatışmalar yaşandı. Gün be gün yaygınlık kazanan bu çatışmalar esnasında, bu tepeler ve alanın geneline yönelik aralıksız bir biçimde savaş uçakları yoğun bombardımanlar düzenledi. Yoğun askeri teknik kullanarak bu bölgedeki arazide bazı yerleri almayı amaçlayan operasyona karşı, Gerilla Güçlerimiz kahramanca bir direniş gösterdi.

2 Eylül gününden itibaren Şehit Neval ve Şehit Cihat tepelerine yönelik yoğun top atışları yapılırken, havan ve obüs toplarıyla da bu bombardımanlar sürekli bir şekilde devam etti. Bu tepelerde bulunan Gerilla Gruplarımız ile Türk Ordusu askerleri arasındaki çatışmalar iç içe yaşandı ve şiddetli bir biçimde devam etti. Birçok kez tepelere sızma girişiminde bulunmaya çalışan askerler, verdikleri onlarca kayıp sonrası geri çekilmek zorunda kaldı. 3 Eylül günü Şehit Cihat, Şehit Colemerg, Çeko ve Ertuş kalesi çevrelerindeki Gerilla eylemlerimiz sonucu 40'ın üzerinde asker ölmekle birlikte birçok asker de yaralandı.

Bu alanda süren yoğun savaş ve direniş karşısında Türk Ordusu yine teknik silahlarla başarı kazanmaya çalıştığı ve bombardımanlarını devam ettirdiği sırada yenilgi yaşadığı tepe ve bölgelerde kendi askerlerinin cenazelerini de hiçe sayarak bombardımana bilerek devam etmiştir.

Bugün de devam eden bu bölgedeki direniş savaşında yüzlerce düşman askeri ölürken birçoğu da yaralanmıştır. Yaşanan çatışmalar ve yapılan ağır bombardımanlar sonucunda şehadete ulaşan kahraman yoldaşlarımız, özgürlük alanlarımızı düşmana vermemek için kendilerini siper etmiştir. Hiçbir savaş gücü kalmayan bir ordunun da tek çare olarak başvurduğu askeri teknik de, Kürdistan dağlarında başarısız kalmıştır.

Bu savaşı, halkımızın görkemli direniş geleneğine yaraşır düzeyde temsil ederek yürüten 12 yoldaşımızın bilgilerini açıklarken, yürüttükleri kahramanca direnişin destanlaştığını her Kürdistanlının bilmesi gerektiğine inanıyoruz. Onlar bir mevzinin, tepenin savunmasında iken, Kürdistan’ın her karışını korumak adına, özgürlüğün büyük bedellerle yaratılması inancıyla fedai ruhun gereklerini yerine getirmişlerdir. Onlar düşmanı felce uğratan darbeleri vurarak şehitler kervanına katılmıştır.

Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Argeş Piro

Adı Soyadı: Osman Özoğlu

Doğum Yeri: Amed

Anne - Baba Adı: Ömeriye – Ali Rıza

Şahadet Tarihi ve Yeri: 30 Ağustos – 6 Eylül 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Havin Evin

Adı Soyadı: Şehriban Aydemir

Doğum Yeri: Siirt

Anne - Baba Adı: Zeynep - Deham

Şahadet Tarihi ve Yeri: 30 Ağustos – 6 Eylül 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Hevidar Devrim

Adı Soyadı: Faize Esedi

Doğum Yeri: Selmas

Anne - Baba Adı: Nazime - Cemal

Şahadet Tarihi ve Yeri: 3 Eylül 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Nuda Kurdistan

Adı Soyadı: Güneş Gören

Doğum Yeri: Muş

Anne - Baba Adı: Kudret - Ali

Şahadet Tarihi ve Yeri: 4 Eylül 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Piro Pasur

Adı Soyadı: Şebap Bayram

Doğum Yeri: Amed

Anne - Baba Adı: Ünzile - Süphan

Şahadet Tarihi ve Yeri: 7 Eylül 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Renas Amed

Adı Soyadı: Onur Canbey

Doğum Yeri: Amed

Anne - Baba Adı: Nesibe - Ali

Şahadet Tarihi ve Yeri: 30 Ağustos  - 6 Eylül 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Rojevin Koçer

Adı Soyadı: Dicle Ter

Doğum Yeri: Batman

Anne - Baba Adı: Nevzete - Kerem

Şahadet Tarihi ve Yeri: 30 Ağustos – 6 Eylül 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Rubar Roni Kobani

Adı Soyadı: Abdullah Tamyer

Doğum Yeri: Şırnak

Anne - Baba Adı: Saniye - Yusuf

Şahadet Tarihi ve Yeri: 30 Ağustos – 6 Eylül 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Sozdar Şevış

Adı Soyadı: Beybin Yoksul

Doğum Yeri: Şırnak

Anne - Baba Adı: Hanım - Halit

Şahadet Tarihi ve Yeri: 2 Eylül 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Tekoşer Dılgeş

Adı Soyadı: Enes Mete

Doğum Yeri: Muş

Anne - Baba Adı: Gariban - Osman

Şahadet Tarihi ve Yeri: 30 Ağustos – 6 Eylül 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Tekoşin Silopi

Adı Soyadı: Özlem Kaplan

Doğum Yeri: Mersin

Anne - Baba Adı: Saliha - Lezgin

Şahadet Tarihi ve Yeri: 1 Eylül 2016 / Hakkari

 

Kod Adı: Zana Botan

Adı Soyadı: İsmail Elçi

Doğum Yeri: Şırnak

Anne - Baba Adı: Hatice - Sait

Şahadet Tarihi ve Yeri: 30 Ağustos – 6 Eylül 2016 / Hakkari

Kürdistan özgürlük şehitleri kervanına katılan Argeş (Osman Özoğlu), Havin (Şehriban Aydemir), Hevidar (Faize Esedi), Nuda (Güneş Gören), Piro (Şebap Bayram), Renas (Onur Canbey), Rojevin (Dicle Ter), Rubar (Abdullah Tamyer), Sozdar (Beybin Yoksul), Tekoşer (Enes Mete), Tekoşin (Özlem Kaplan) ve Zana (İsmail Elçi) yoldaşlarımız Özgür Önderlik ve Özgür Kurdistan şiarıyla dönemin emrettiği militan duruşun sahibi olarak şehit düşmüştür. 12 yoldaşımızın taşıdıkları büyük mücadele inancını zafere taşıyacağımız sözümü veriyor tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.”