HPG'den düzeltme

HPG Basın İrtibat Merkezi, 5 Kasım 2019 tarihli açıklamaya ilişkin düzeltme yayımladı. HPG, “Şehit olarak ilan ettiğimiz Mervan Reşo (Enver Çiftçi) arkadaş şehit düşmemiş olup, Mervan (Muhacir Yılmaz) arkadaşımız şehit düşmüştür” dedi.

HPG açıklaması şöyle:

"5 Kasım tarihli açıklamamızda, 27 Mayıs 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine yönelik bir işgal harekatı başlattığını ve 28 Mayıs tarihinde 6 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehit olarak ilan ettiğimiz Mervan Reşo (Enver Çiftçi) arkadaş şehit düşmemiş olup, Mervan (Muhacir Yılmaz) arkadaşımız şehit düşmüştür. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Mervan Gare
Adı Soyadı: Muhacir Yılmaz
Doğum Yeri: Urmiye
Anne - Baba Adı: Rahime – Feyzullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Mayıs 2019 / Xakurkê

Mervan yoldaşımız Rojhilat Kürdistan’ının Urmiye şehrinde dünyaya gelmiştir. Yurtseverlik duyguları ve kültürü ile büyüyen Mervan yoldaş, Kürt halkına yönelik olan asimilasyon ve yok etme politikalarını hiçbir zaman kabul etmemiş ve 2014 yılında Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. Gerilla saflarındaki yerini alan Mervan yoldaş, Kürt halkının özgürlüğünü sağlamak için fedaice bir katılımın sahibi olmuş ve kendisini sürekli olarak geliştirmiştir. Önderliğin ideolojisi ve felsefesi üzerine derinleşerek, kendisini öncü bir militan haline getiren Mervan yoldaş, örgütün verdiği tüm görev ve sorumlulukları en iyi bir şekilde yeri getirmeyi başarmıştır. Yaşan içerisinde kaygısız katılımı ve fedakarlığı ile her zaman örnek bir militan olarak gösterilmiştir. Kürdistan topraklarını işgal etmeye çalışan zihniyete karşı Xakurkê bölgesinde kahramanca savaşmış ve ölümsüz şehitler kervanına katılmıştır.

Şehadete ulaşan Mervan yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bize bıraktığı mücadele mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”