HPG, Durak Karakoluna yönelik eylemi gerçekleştiren gerillanın kimliğini açıkladı

Halk Savunma Güçleri (HPG) Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Karakoluna yönelik fedai eylemi gerçekleştiren gerillanın kimliğini açıkladı.

HPG açıklamasına göre eylem Van doğumlu Mümin Aras (Şiyar Serxwebun) tarafından gerçekleştirildi.

HPG açıklamasında eylemle ilgili şu ayrıntılara yer verildi: “9 Ekim günü saat 09.35’te Gerillalarımız tarafından Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Durê karakoluna yönelik kapsamlı bir eylem gerçekleştirmiştir. Şiyar Serxwebun yoldaşımızın fedai eylemi öncülüğünde bomba yüklü araç kontrol noktasından geçerek karakolunun içinde patlatılarak eylem başlatılmıştır. Bu karakolda bulunan 5 zırhlı araç, 4 kule, 3 nizamiye, 13 mevzi, 2 konteynır ve 10'dan fazla tek katlı bina patlamanın büyük etkisiyle tümden imha olmuştur. Fedai eylemden sonra karakolun diğer bir bölümünde bulunan 6 mevzi ağır ve ferdi silahlarla 3 ayrı koldan etkili bir şekilde düzenlenen eylem ile vurulmuş ve 3 mevzi imha edilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde çoğu rütbeli olmak üzere 58 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra TC ordusu 22 ambulans, 3 ambulans helikopteri ve 8 kirpi tipi zırhlı araç ile ölü ve yaralılarını kaldırmıştır.
Bu eylem Önderliğimiz üzerindeki tecrite yönelik, Şemzinan ve Çukurca operasyonunda şehit düşen yoldaşlarımız ile Gever’de katledilen 4 insanımızın anısına gerçekleştirilmiştir.”

Açıklamada eylemi gerçekleştiren Mümin Uras hakkında ise şu ifadelere yer verildi: “2013 Yılında Kürdistan özgürlük mücadelesi saflarında yerini alan Şiyar arkadaşımız kısa zamanda kendini militanlaşma yolunda hızla geliştirmiş, inancın ve bağlılığın eşsiz bir fedakarlık taşıdığı bilinciyle her türlü dönem görevine kendini hazırlamıştır.”

...