HPG: Fedaileşen yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz

Şırnak Uludere'de şehit düşen 6 gerillayı anan HPG, "şehitlerimizin özgür yaşam ideallerini gerçekleştirene kadar mücadelemizi amansız bir şekilde yürüteceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 20 Temmuz tarihinde şehit düşen 6 gerillaya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

"Kürdistan Özgürlük Hareketi, büyük bir direniş ile yarattığı tarihinde emsalsiz kahramanlıklara tanıklık etmiştir. Kürdistan toplumuna karşı dayatılan inkar ve imha savaşına karşı, bir halkın özgürlük hayallerini sırtlarında taşıyan fedai militanlar topluluğu, yalnızca ahlaki ve vicdani sorumluluklarını yerine getirmemekte, aynı zamanda büyük bir inanç ve kararlılık ile bir iradi mücadele yürütmektedir. Özgürlüğün büyük fedakarlıklar ve emekler gerektirdiğini bilince çıkaran ve bu uğurda mücadele veren Andok, Bawer, Cudi, Mervan, Numan ve Yaşar yoldaşlarımız 20 Temmuz 2018 tarihinde Şırnak’ın Uludere (Qileban) ilçesine bağlı Elemun alanında faşist TC ordusunun bir saldırısı sonucu şehit düşmüşlerdir. Şehadete ulaşan kahraman yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Andok Palo
Adı Soyadı: Mahsun Kaya
Doğum Yeri: Elazığ
Anne - Baba Adı: Aysel – Ramazan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Temmuz 2018 / Qileban

 

Kod Adı: Bawer Çewlik
Adı Soyadı: İlyas Arslan
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Kudret – Faik
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Temmuz 2018 / Qileban

 

Kod Adı: Cudi Destan
Adı Soyadı: Yücel Özdemir
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Caize – Cemil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Temmuz 2018 / Qileban

 

Kod Adı: Mervan Darahene
Adı Soyadı: Ramazan Taşdemir
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Kadriye – Memduh
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Temmuz 2018 / Qileban

 

Kod Adı: Numan Sofi Elih
Adı Soyadı: Mehmet Yüknü
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Hamdiye – Orhan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Temmuz 2018 / Qileban

 

Kod Adı: Yaşar Tendürek
Adı Soyadı: Özdemir Özoğul
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Herdemcan – Nizamettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Temmuz 2018 / Qileban

 

Andok, Bawer, Cudi, Mervan, Numan ve Yaşar yoldaşlarımız, Kürdistan halkının özgürlüğünü sağlamak amacıyla özgürlük yoluna çıkmış ve büyük bir inanç ile mücadeleye sarılmışlardır. Kürt Özgürlük Mücadelemizde fedai bir ruh ile düşmana karşı kahramanca savaşmışlardır. Gerilla saflarındaki özlü, içten ve samimi duruşları ile yoldaşların gönlünde önemli yer edinen 6 arkadaşımız, üstlendikleri dönem görevlerini en iyi bir şekilde yerine getirmenin çabası içerisinde olmuşlardır. Özgür Kürdistan ve Özgür Önderlik şiarıyla yol aldıkları mücadele içerisinde kendilerini geliştirerek önemli büyük devrimci hamlelerde büyük emeklerin sahibi olmuşlardır.

Andok, Bawer, Cudi, Mervan, Numan ve Yaşar yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin özgür yaşam ideallerini gerçekleştirene kadar mücadelemizi amansız bir şekilde yürüteceğimizin sözünü veriyoruz."