HPG gerillası abluka altında toprağa verildi

Hazro ilçesi Xana Kelê kırsalında çıkan çatışmada şehit düşen HPG gerillası Mehmet Süleymanoğlu’nun cenazesi, abluka altında son yolculuğuna uğurlandı.

Amed’in Hazro ilçesi Xana Kelê Mahallesi kırsalında 17 Haziran’da çıkan çatışmada şehit düşen HPG gerillası Mehmet Süleymanoğlu’nun cenazesi, DNA eşleşmesinin ardından Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) ailesi tarafından alındı.

Süleymanoğlu’nun cenazesi doğduğu yer olan Hazro'ya bağlı Cirnoqî Mahallesi’ne götürülmek üzere yola çıkarken, cenazeye yol boyunca Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil Kültür ve Araştırma Derneği (MED-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER) temsilcileri de eşlik etti.

Mahalle girişinde askerler, cenaze aracını durdurarak, aile bireyleri dışında kimsenin törene katılmasına izin vermedi. Aile bireyleri tarafından dini vecibeleri yerine getirilen Süleymanoğlu’nun cenazesi, asker ablukası altında toprağa verdi.