HPG hayatını kaybeden 8 gerillanın kimliklerini açıkladı

Halk Savunma Güçleri (HPG) Kars, Ağrı, Hakkari ve Meyda Savunma Alanlarında hayatını kaybeden 8 gerillanın kimliklerini açıkladı.

Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada 2 Eylül günü Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê alanı ve Xetasor mıntıkalarında yaşanan çatışmalarda 4 HPG gerillasının hayatını kaybettiği ifade edildi.

Söz konusu çatışmada hayatını kaybeden gerillaların kimlikleri Iğdır doğumlu İbrahim Eker (Berbang Payiz), Ağrı doğumlu Ali Ceylan (Brusk Welat), Abbas Ayırkan (Haki Serhat) ve Yıldırım Turan (Hawar Çemçê) olarak açıkladı.

Ağrı’da 6 Ekim günü yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren gerillaların kimlikleri ise şöyle: Bitlis doğumlu Engin Esen (Argeş Karwan) ve Ağrı doğumlu Yakup Aslan (Şerzan Agiri).

Açıklamada Şırnak doğumlu Sainan Abi (Cotkar Kato)’nun Hakkari’nin Mergêzerê alanında; Rakka doğumlu Mahir Eyüp (Yılmaz Basya)’nın da Medya Savunma Alanlarında görevleri sırasında hayatlarını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamada hayatlarını kaybeden gerillalara ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

İşgalciliğin Kürdistan’da sürdürdüğü faşist saldırılara karşı, Direniş Zafere götürür şiarıyla mücadelenin tüm görevlerini omuzlayan Haki, Brusk, Berbang, Hawar, Şerzan ve Argeş yoldaşlar dönemin taşıdığı hassasiyeti bilerek daha güçlü bir katılım sağlamışlardır. Fedakarlıktan ödün vermeden en zor şartlarda düşmana karşı savaş yürütmeyi, hamle geliştirmeyi ve darbe vurarak sarsıcı olmayı bilen altı arkadaşımız birçok etkili eylem ile faşist devlete ağır darbe vuran bir pratiğin sahibi olmuşlardır. 

Türk ordusunun binlerce askeri ve en yeni teknik saldırı silahlarıyla gerçekleştirdiği operasyonda yine düşmana sarsıcı darbeler vuran bir militanlık sergilenmiş ve her 6 arkadaşımız kanlarının son damlasına kadar direnerek şehit düşmüştürler.

Bulundukları bir görev esnasında;  Haziran ayında Mergêzerê alanında şehit düşen Cotkar adlı Gerillamız ile Ekim ayında Medya Savunma alanlarımızda şehit düşen Yılmaz yoldaşları ise zorunlu olarak gecikmeli ilan etmiş bulunuyoruz.

Kürdistan dağlarında Gerilla savaşındaki taktik zenginlikte derin yoğunlaşma sağlayan Cotkar ve Yılmaz arkadaşlarımız kısa zamanda edindikleri tecrübeler ile her türlü göreve kendilerini hazırlamış ve görevde bulundukları esna da şehit düşmüşlerdir.

Şehit düşen 8 Gerillamızı saygı ve minnetle anarken biz yoldaşlara devredilen tarihi görevlerin mutlak sahiplenerek zaferle sonuçlandırılacağını belirtiyoruz.

 

...