HPG: Heftanin’de 7 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Heftanin’de işgalci Türk birliklerinin üç koldan yoğun ateş altına alındığını ve 7 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada, “Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 2 Aralık günü saat 15.30’da Büyük Konferans Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir” dedi.

Açıklamada bu eylemin detayları şöyle verildi: “Düşman mevzii ve barınaklarının 3 ayrı koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 7 asker öldürülürken, 1 A-4 ağır silah mevziisi ve 1 mobese kamerası imha edilmiştir. İşgalci TC ordusu eylem ardından çevresindeki alanları obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”

HPG-BİM ayrıca “2 Aralık günü saat 17.15’te işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Geliyê Pisaxa alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” dedi.