HSM: 44. yıl büyük mücadele yılı olacaktır!

PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümü kutlayan HSM, “PKK tarihi, soluk soluğa verilmiş bir mücadelenin tarihidir. Hiç kuşku yok ki 44’üncü mücadele yılımız da tarihi bir süreç ve büyük mücadele yılı olacaktır.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargâh Komutanlığı, PKK’nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklamada yaptı.  Komutanlık, “Yok olmanın eşiğine getirilmiş Kürdistan halkını dirilten ve yaşam damarlarına can suyu olan şanlı partimiz PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümü, başta Partimizin Kurucu Önderi ve büyük emekçisi Başkan Apo olmak üzere tüm yurtsever halkımıza, şehit ailelerimize, Partimizin dostlarına, kardeş halklara ve zindanlarda, dağlarda, ovalarda direnen tüm partili yoldaşlar ile sempatizanlarımıza kutlu olsun!” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİN MİRASINI BAŞARIYA TAŞIMAK TEMEL VECİBEMİZDİR

HSM Karargâh Komutanlığı açıklamasında şunlar ifade edildi:

“Bir şehitler partisi olan PKK’nin gerçekliğini anlamak, şüphesiz şehitlerinin gerçekliğini anlamakla mümkündür. İlk büyük şehidimiz Haki Karer’den başlayıp, Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûrê Devrimci Hamlelerinde bedenlerini siper yaparak ilmek ilmek direnişi ören ve düşmana geçit vermeyen kahraman şehitlerimiz Cumali, Rêber, Botan, Serhat, Hêjar, Zinarîn, Çavrê, Sarya, Şerzan, Bawer ve Garê direnişinde yıldızlaşan Şoreş yoldaşların şahsında kanlarıyla Kürdistan Özgürlük Davası’nı yeşerten değerli şehitlerimizi, büyük bir saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Yine Partimiz PKK’nin kuruluşunu gerçekleştirdiği Kasım ayı, direnişin yükseltildiği çok önemli bir ay olarak mücadele tarihimizde önemli bir yer edinmiştir. Bu ayda sonsuzluğa uğurladığımız Delal Amed, Reşit Serdar, Şîlan Kobanê, Yılmaz Dersim, Akif Xizir, Azê Malazgirt, Kerim Şırnak ve Haki Riha yoldaşların şahsında tüm Kasım ayı şehitlerimizi anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı özgürlük davasını zafere ulaştırmak, onların uğruna canlarını feda ettikleri halkımızın, ülkemizin ve ezilen tüm halkların özgürlüğü mücadelesini başarıya taşımak temel vecibemizdir.

PKK’nin kuruluşu, adı bile yasaklanmış olan, yok sayılan ve unutturulmak istenen bir ülkenin varlığının büyük bir kararlılıkla ilanı ve ulusal direniş kararıdır. Partimizin kuruluşu, tüm değerleri hakarete uğrayarak yok sayılan, küçümsenen, tarihinden uzaklaştırılarak belleksizleştirilen, cesareti kırılmış ve siyasetsiz-savunmasız bırakılmış, yok olmanın eşiğindeki Kürt halkının yeniden büyük bir cesaret, örgütlülük ve kararlılıkla özgür bir yaşama dönüşünü ifade etmektedir.

PKK’nin kuruluşu sadece Kürdistan halkı açısından değil, tüm bölge halkları ile yüreği mücadelemizle atan kardeş halklar ve tüm ezilen kesimler için de bir umut ışığı olmuştur. Partimiz öncülüğünde gelişen özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelesi, başta komşu halklar olmak üzere, tüm bölge halklarının ve toplumsal dinamiklerin gündemine demokrasiyi koymuş, halklara zar ağlatan statükoculuğun parçalanmasını beraberinde getirmiştir. Bu anlamda 1978 yılının 27 Kasım’ında kurulan kurmay Partimiz PKK, kapitalist modernitenin ve sömürgeciliğin oyunlarını bozarak, ezilen halkları tekrardan tarih sahnesine çıkaran yegane güç olmuştur.

KADIN ÖNDER APO VE PKK’NİN ÇIKIŞI İLE KENDİNİ YENİDEN YARATMIŞTIR

Önder Apo, PKK’yi aynı zamanda bir kadın partisi olarak nitelendirmiştir. Yaşamın en büyük öznesi olmasına rağmen toplumda yok sayılan ve geri plana itilen kadın, Önder Apo’nun ve PKK’nin çıkışı ile kendini yeniden yaratmış ve kendi kimliğine kavuşmuştur. İrade sahibi olan özgür kadın çizgisi ise, direnişin en ön saflarında öncülük yapmış ve parti mücadelemizi başarıdan başarıya taşımıştır. Kadın Özgürlük Hareketi’nin Star Özgür Kadın Birlikleri (YJA STAR) olarak ordulaşması, PAJK somutunda bir parti biçiminde çıkış yapması, KJK olarak kadınların demokratik konfederalizmini sistemleştirmesi Özgür Kadın’ın Kürdistan devriminde gelmiş olduğu düzeyi en yalın bir biçimde ifade etmektedir.

Şanlı tarihimiz, nefes nefese yürütülen destansı direnişlere sahnedir. Her mücadele yılımız kendi başına çetin ve zorlu koşullarda gelişmiş, ancak kararlı bir şekilde ve fedaice direnilerek her türlü zorluğun aşılması suretiyle mücadelemiz bugünlere ulaşmıştır. Gücünü, mazlum halkının özünden alan, bağımsız iradesiyle özgürlüğün, demokrasinin ve adaletin yılmaz savunucusu olan PKK; zulme, sömürüye ve zorbalığa boyun eğmeyen, erdemin, onurun ve tüm insanlık değerlerinin tartışmasız gerçek temsilcisi, halkçı, özgürlükçü ve demokratik sosyalist karakteriyle bölgemizdeki toplumsal değişimin en dinamik öncü gücü olmuştur.

Partimiz PKK 43’üncü yılını geride bırakırken 44’üncü yılını da büyük bir coşku, azim ve kararlılıkla karşılamaktadır. Düşmanın Önderliğimiz şahsında, tüm zindanlarda tecridi, zulmü ve işkenceyi ağırlaştırdığı; halkımız ve ülkemizin demokratik dinamiklerine yönelik baskılarını arttırdığı; Yeni Osmanlıcılık hayalleriyle bölgesel bir emperyalist güç olma hevesiyle ülke içinde ve ülke dışında imha ve işgal operasyonlarını zirveye çıkardığı bir mücadele yılını geride bıraktığımız günlerden geçiyoruz. Halklarımıza umutsuzluğu aşılamayı amaç edinen, direnen devrimci güçlere ise imhayı, teslimiyeti ve onursuzlaşmayı dayatan bu faşist yönelimlere karşı Önder Apo’nun etrafında kenetlenen Kürdistan Halk Savunma Güçleri’nin başta Avaşîn, Zap ve Metina olmak üzere bütün Kürdistan sathında geliştirdiği hamlesel çıkış ve fedaice direniş ile halkımızın ‘Özgürlüğü Sağlama Zamanı Hamlesi’ temelinde geliştirdiği mücadele, düşmanın tüm hesap ve planlarını boşa çıkartmış, mücadelemizi zafere bir adım daha yakınlaştırmıştır.

SOLUK SOLUĞA VERİLMİŞ MÜCADELE TARİHİDİR

PKK tarihi, soluk soluğa verilmiş bir mücadelenin tarihidir. Her yıl mücadelesi, büyük gelişmeler ve başarılar ortaya çıkarmış önemli süreçleri ifade etmektedir. Hiç kuşku yok ki 44’üncü mücadele yılımız da tarihi bir süreç ve büyük mücadele yılı olacaktır. Başarı ve nihai zafer için, büyük düşünme, kapsamlı planlama ve harekete geçmenin tam da zamanı olan bu dönemde, başta Kürdistan Özgürlük Gerillası olarak yüksek bir performans ve taktik ustalıkla sömürgeci düşmana en büyük darbeleri vurmamız gereken bir dönemden geçtiğimiz açıktır. Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak PKK’nin temsil ettiği zafer çizgisinde halkımızın özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırmanın kararlılığını her zamankinden daha güçlü yaşamaktayız. Geliştirmiş olduğumuz direniş ve yeni taktik çıkışlar temelinde kendimizi güçlü bir biçimde yenileyerek ve Önder Apo ile halkımızın özgürlüğüne kilitlenerek yeni Parti Yılını karşılamaktayız. Resmi kuruluş olarak 44, Önderliksel çıkış olarak ise 50 yılı bulan muazzam tecrübe ve deneyime sahip bir mücadelenin fedai kadroları olarak her zamankinden daha yüksek bir çalışma ve başarı temposuyla tarihi görevlerimize layık bir pratiği gerçekleştirme çabamız en üst aşamadadır.

Bu temelde Partimizin 44’üncü yılında PKK’nin amaçlarını gerçekleştirme yolunda birer özgürlük neferi olarak tüm gücümüzle dönem görevlerini yerine getireceğimizi belirtiyor, tarihin şanlı zafer yürüyüşünde bir kez daha tüm halkımızın ve direnen tüm yoldaşların parti yıldönümünü kutluyor, yeni mücadele yılında üstün başarılar diliyoruz.”