Iğdır Cezaevinde 2 tutsak açlık grevine başladı

Iğdır'daki tutsak Hogir Batu'nun işkenceye karşı açlık grevi 65. gününe girerken, aynı cezaevinde 2 tutsağın daha açlık grevine başladığı öğrenildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde soykırımcı saldırılar sırasında tutuklanan ve sonrasında yargılandığı Nusaybin Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Hogir Batu, 23 Aralık’ta Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevine sürgün edildi. Batu, burada maruz kaldığı çıplak arama işkencesine karşı 24 Aralık 2021'de açlık grevine başladı. Batu, eyleminin 4’üncü gününde süngerli odada saatlerde tutularak, gardiyanlar tarafından işkence gördü.

Batu’nun 65’inci gününe giren açlık grevine aynı cezaevinde bulunan Fırat Gerekli ve Mazhar Metin de katıldı. Gerekli ve Metin’in, mektupların gönderilmemesi, uzak ve tekli odalarda tutulma, hastane sevklerinin yapılmamasından dolayı 16 Şubat’ta açlık grevine başladığı belirtildi.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Adalet Bakanlığı’nı hak ihlallerine son vermeye çağırırken, "Kısa süre içinde cezaevini ziyaret edeceğiz" dedi.