GÖRÜNTÜLÜ

Irak Parlamenteri Osman: PKK kalmalı, Türk ordusu çıkmalı

Irak Parlamenteri Mıhemed Osman, Türk ordusunun Irak'tan çıkarılmasını istedi. Osman ayrıca, "Hiç kimse PKK’nin Irak topraklarından çıkmasını talep edemez" dedi.

YNK listesinden Irak Parlamentosu'nda yer alan Mıhemed Osman, Kerkük’te bulunan parlamento ofisinde basın toplantısı düzenledi.

Osman, toplantıda, PKK’ye yönelik karalama kampanyası başlatan güçlere ve Türk ordusunun Irak topraklarında illegal bulunmasına dair açıklamalarda bulundu.
Osman, "PKK bölgede etkili bir güçtür. Savaştığı her sahada DAİŞ’e darbe vuran PKK, DAİŞ’in kırılmasına yol açmıştır. PKK Irak ve Güney Kürdistan bölgesinde şehit veren bir harekettir. Hiç kimsenin hakkı yoktur; kimse PKK’nin Irak topraklarından çıkmasını talep edemez" dedi.

'PKK'YE TEŞEKKÜR EDİLMELİ'

"Bazı siyasi tarafların kendi çıkarlarını sağlamak için Güney Kürdistan’da bulunan HPG güçlerinin çıkarılmasına dönük mantıksız açıklamalarını kabul etmiyoruz" diyen Osman, "Bu güçler PKK’nin Musul operasyonun katılmasına karşı duran güçlerdir. Biz de bu taraflara cevap verme gereğini duyduk" diye ekledi.

Mıhemed Osman, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"HPG bölgede etki bir güçtür. İki yıldır DAİŞ terör örgütüne karşı savaşmaktadır. Savaş cephelerinde Rojava, Güney Kürdistan bölgesinde DAİŞ planını boşa çıkarmıştır.

Bu güçlerin, PKK’nin DAİŞ’e karşı mücadelesini karalamak yerine tam tersine Irak hükümeti gibi PKK’ye teşekkür etmeleri gerekiyordu.  

Türk güçlerinin Irak topraklarında bulunması 'işgalci güçler' olarak adlandırılmalı ve buna karşı gerekli tavır konulmalıdır. 

Türk güçlerinin Irak topraklarından çıkarılmasında Irak hükümetine destekte bulunmalılar. 

Bu güçler, Türkiye’nin Irak topraklarının kendi topraklarıymış gibi kullanmasına karşı tavır geliştirmeliydiler."