Irak ve Güneyli vekiller: Türk devleti Irak’ı parçalamak istiyor

Irak ve Güney Kürdistan Parlamentosu vekilleri, Türk askerinin Musul’dan derhal geri çekilmesini istedi. Vekiller, Türk devletinin Irak’ı parçalayarak hayalini kurduğu Musul vilayetini kurma peşinde olduğuna işaret etti.

Türk devletinin Musul işgaline tepki gösteren Irak ve Güney Kürdistan Parlamentosu vekilleri, Türk askerinin Musul’dan derhal geri çekilmesini istedi. "Yaşanılan açık bir işgal durumudur. Irak, DAİŞ’e karşı verdiği mücadelenin aynısını Türk devletine karşı da vermeli" diyen vekiller, Türk devletinin Irak’ı parçalayarak hayalini kurduğu Musul vilayetini kurma peşinde olduğuna işaret etti.

DILER: TÜRKMENLER VE DAİŞ BAHANE

Irak Parlamentosu'nda YNK Milletvekili Rêzan Şêx Dıler, Irak’ın mevcut durumda Türk devleti tarafından açıkça işgal edildiğini belirterek, “Irak nasıl ki DAİŞ’e karşı mücadele edip kendi topraklarından çıkarmak istiyorsa, Türk devletine karşı da aynı mücadeleyi vermelidir" dedi.

Dılêr, Türk devletinin DAİŞ’ten hiçbir farkı olmadığını da belirterek, "Çünkü ikisi de burada işgalci güçtür. Irak Parlamentosu zaten bu durumu gördüğü için Türk devletinin çıkması için karar aldı. Dolayısıyla Irak’ta kalmaları kabul edilecek bir durum değildir" diye konuştu.

Türk devletinin Musul’un özgürlüğü gibi bir derdinin olmadığını, Musul’a dönük kalıcı bir işgal için de Türkmenleri bahane ettiğini söyleyen Dılêr, Türk devletinin Türkmenleri sadece kendi menfaatleri için kullandığını ifade etti.

İNAYET: AMAÇ IRAK’I PARÇALAMAK

Türk devletinin hayalini kurduğu Musul vilayetinin peşinde olduğunu, bunun için de Irak’ın parçalanmasını istediğini ifade eden Goran Hareketi Güney Kürdistan Milletvekili Ömer İnayet ise, “Dolayısıyla Türk devletinin Güney Kürdistan ve Irak’ta bulunmasını iyi niyetle açıklamak kesinlikle mümkün değildir" diye ekledi.
İnayet, Türk devletinin Irak petrollerine dönük amaçlarına da dikkati çekerken, şöyle dedi: “Türk devleti, Irak Türkmenlerini örgütleyip DAİŞ’in tasfiyesinden sonra onların eliyle hak etmek istiyor. Türkmen bahanesiyle Irak’taki petrol bölgelerini eline geçirmeyi hedefliyor.”

KARWAN: MUSUL'U TOPRAKLARINA KATMAK İSTİYOR!

Yekgırtu İslam Bölge Milletvekili Haci Karwan da Irak’ın bağımsız bir devlet olduğunu, dolayısıyla türk devletinin Irak’tan izin alması gerektiğini kaydetti. Karwan, şöyle konuştu: "Türk devletinin mevcut durumda Irak’ta varlığının hiçbir meşruiyeti yoktur. Ancak artık öyle bir hale geldi ki, kim 'terörizme karşı savaşıyorum' diyorsa başka bir devletin topraklarına giriyor. Ama biliyoruz ki, Türk devletinin hem Sünni İslam politikası var, hem de Musul’a dönük tarihi amaçları ve politikası var. Musul'u kendisine ait görüyor ve yeniden topraklarına katmak istiyor.”
 

...