Kadınlardan tutsak ailelerinin nöbetine ziyaret

Tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti'ni ziyaret eden kadınlar, "Tecrit son bulana dek mücadelemiz de sürecek” dedi.

Hasta ve infazları yakılan tutsak ailelerinin, Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 74'üncü gününde devam ediyor. Bugünkü nöbeti, Bandırma T Tipi Cezaevi’nde tutsak bulunan Malik Demirağaç’ın annesi Emine Demirağaç, Van F Tipi Cezaevi’nde tutsak bulunan Botan Timur’un babası Kazım Timur ve Sinan Karel'in annesi Zeynep Dayan sürdürdü. Eylemi Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Kadın Meclisi ile Van Barış Anneleri Meclisi üyeleri ziyaret etti.

'TECRİT SONA ERENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'

Ziyarette konuşan TJA aktivisti Aynur Sarıca, ailelerin eylemlerinin mücadelelerine güç verdiğini belirterek, her alanda bu taleplerin karşılanması için seslerini yükselteceklerini belirtti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Sarıca, “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit insanlık suçudur. Tecrit son bulana dek mücadelemiz de sürecek” dedi.

 HDP İpekyolu Belediye Meclis Üyesi Asya Ertaş ise yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptıkları tüm etkinliklerde temel gündemlerinin tutsaklar üzerindeki ihlaller olacağını söyledi.