Kayyum esnafa fatura kesti

Kayyum tarafından yönetilen Van Kanalizasyon ve Sular İdaresi (VASKİ), cadde ve sokaklarda yaptığı yer altı çalışmalarının faturasını esnafa kesti.

VASKİ’nin su borularının faturasını kestiği esnafların başvurduğu kayyum M. Emin Bilmez, “VASKİ’nin durumu iyi değil, yardımcı olun” telkininde bulundu. 

Kayyum tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Van Kanalizasyon ve Sular İdaresi (VASKİ), geçen ay içinde Yüzbaşıoğlu Sokak’taki kaldırım ve parke taşı döşeme çalışmalarından ötürü zarar gören su borusunu yeniledi. 

Çalışmalar kapsamında Yüzbaşıoğlu Sokak esnafı bir hafta ticaretini durdurmak zorunda kaldı. Bu yüzden mağduriyet yaşayan sokak esnafına asıl darbe VASKİ’den geldi. 

VASKİ, Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen kaldırım ve parke taşı döşeme çalışmaları sırasında zarar gören su borusu hattının faturasını sokak esnafına kesti. Her esnafa bin 600 TL fatura çıkarıldı. 

Sokak esnafı, bu konudaki şikayetlerini sokaktaki çalışmaları inceleyen Van kayyumu Vali M.Emin Bilmez’e iletti. Bilmez, “VASKİ’nin durumu iyi değil, yardımcı olun” diyerek mağdur esnaf yerine VASKİ’yi mağdur ilan etti.

YİNE BİZİ MAĞDUR ETTİLER

Sokak esnafından Faruk Demir, şunları söyledi: “Bana bin 400 TL faturası kesildi. Gerekli yerlere şikayette bulunduk ama bizden hizmet bedeli olarak bin 600 TL para aldılar. Salgından dolayı zaten mağduruz, sokağımızda yapılan alt yapı çalışmaları sırasında bir hafta boyunca dükkanlarımız kapalı kaldı, sularımız kesildi ve üstelik bunun faturası yine biz esnafa kesildi. Ben yıllardır burada esnaflık yapıyorum ve ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıya kaldım. Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz.” 

APARTMAN YÖNETİCİSİ GİBİ

Sokak esnafından Orhan Yavuz ise tepkisini şöyle ifade etti: “Biz burada esnafız. Burada kaldırım parke taşı çalışması yapıldı ama hizmet bedeli olarak bizden bin 600 TL para aldı. Belediye, yapması gereken bir hizmeti yaptı. Apartman yöneticisi gibi para toplamaya başladılar. Esnaf olarak mağdur edildik.”