KCK: İslam istismarcılarına karşı mücadele farzdır

Müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan KCK, bütün Kürdistanlı Müslümanları, Kürdistan topraklarına ganimet gözüyle bakan soykırımcı ve faşist Türk devletine karşı daha örgütlü mücadele etmeye çağırdı.

KCK-Halklar Ve İnançlar Komitesi, Kurban Bayramı vesilesiyle yazılı mesaj yayınladı. Komite’nin açıklaması şöyle:

“Hareket olarak Müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, 2022 Kurban Bayramı’nın başta Ortadoğu olmak üzere tüm İslam âlemine adalet, barış, huzur ve birliği getirmesini temenni ediyoruz. Halklar arasında paylaşımı, dayanışmayı, dostluğu ve kardeşliği güçlendirmeye, demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyütmeye vesile olmasını diliyoruz.

Bayramlar toplumlar içerisinde hak ve hukuk tanımayanlara, zalimlere ve münafıklara karşı paylaşım ve dayanışma mücadelesini, kültürünü temsil ederler. Bu yıl kutlanan Kurban Bayramı’nda da Ortadoğu halklarında ve Müslüman aleminde bu duygu ve düşünceleri daha da büyüteceğine inanıyor, bu Kurban Bayramı’nı ve gelecekte her bayramı kardeşliğin, halkların demokratik birlik ruhu içinde, özgürce kutlanmasının sağlanması için mücadeleye çağırıyoruz.

FAŞİST POLİTİKALARA KARŞI MÜCADELE İBADET KADAR KUTSALDIR

Bilindiği gibi başta Kurdîstan olmak üzere Müslümanların yaşadığı coğrafyada savaş, talan, yoksulluk, yıkım, işgal, soykırım yönelimleri ulus devletler ve faşist hükümetlerin politikası olarak yürütülmektedir. AKP-MHP faşist rejimi İslam örtüsü altında milliyetçilikle Kürtlere saldırmaktadır. Bu anlamda imanda münafık, ibadette gösteriş sahibi, dinde istismarcı, kimlikleri, kültürleri inkarcı İktidar İslam zihniyetine sahip Türk devleti Kürtlere, kadınlara, gençlere her gün zulüm etmektedir. Türk sömürgeci soykırımcı rejimi Kürdistan topraklarına ganimet gözüyle bakmaktadır. Kürdistan’daki işgal ve sömürgeciliklerinin dayanağı bu anlayışladır. Bu nedenle başta Kürt Müslümanlar olmak üzere tüm Kürtler bilmelidir ki Türk sömürgeciliğinin ideolojik dayanağı bu sapkın Türk İslam anlayışıdır. Yanlarına aldıkları işbirlikçi, ihanetçi Kürtlerle bu sapkınlığa İslami renk vermeye çalışmaktadır. Muhammed'i İslam'ın bugün Kürt Müslümanlara farz kıldığı şey, bu münafık ve zalim İslam istismarcılarına karşı mücadele etmektir.   Bu anlamda Ortadoğu halklarının ve özellikle Müslümanların, Kürt ve bütün Kürdistanlıların AKP-MHP faşist devlet politikalarına karşı mücadele etmelerinin ibadetleri kadar kutsal olduğuna, kurbanları kadar sevap kazandıracağına inanıyoruz.  

İBADETİN DİRENİŞLE BİRLİKTE SEVABI DAHA BÜYÜKTÜR

Türk devletinin din istismarcısı olduğu, Allah’ın ayetlerinin inkarcısı olduğu mazlum Kürt halkına ve evlatlarına yaklaşımında göstermiştir. İslam inancına göre Allah’ın yarattığı her şey gibi Kürt halkı da, Kürt dili de, Kürdistan coğrafyası da Allah’ın ayetleri olarak vardırlar. Bütün bunlara saldırarak, Kürtlerin Kürt olarak yaşamalarını suç sayarak, soykırım uygulayarak, dağını taşını her gün kimyasallarla bombalayarak, doğasını talan ederek, insanını katlederek, Kürtlerin kültürleriyle, dilleriyle, kimlikleriyle Kürt olarak yaşamalarına fırsat vermeyerek Allah’ı inkar etmektedirler. Türk saldırganlığı dünyanın gözü önünde Medya Savunma Alanları’nda yaşanan son birkaç aylık savaş gerçeği ile yine Rojava’da, Türkiye’de, Güney’de Kürtler ve farklı halkların, farklı inanç ve kültürlerin yaşamlarını tehdit etmekte, insanları topraklarından, vatanlarından göç etmelerine yol açmaktadır. Biz bu anlamıyla bütün vicdan sahibi Türk, Arap, Kürt ve diğer halklardan Müslümanları İslam adına işlenen günahlara, suçlara ortak olmamaya çağırıyoruz. AKP-MHP soykırım rejimine destek olabilecek, dayanak sunacak, cesaret verecek her türlü tutum ve davranışın Muhammed’i İslama karşıtlık olduğunu bilinmesinin gereğine ve buna göre soykırım sistemi karşısında mücadeleye çağırıyoruz. Özellikle halkımıza hakaret eden, zindanlarda esir alan, açlık ve yoksulluk politikalarıyla yola getirmeye çalışan sisteme karşı, onur, gurur, ırz ve namusunu korumakla yükümlü her bir Müslüman için, her bir Kürdistanlı için ibadetinin direnişle birlikte olmasının sevabı daha da büyük olacaktır diyoruz. Çünkü inkar ve imha saldırısı altındaki bir Müslüman için direniş, kurban kadar büyük ve sevap getiren ibadettir. 

Kürt halkı İslam’la tanıştığı günden bu yana ümmet kardeşliğini esas almıştır. Diğer inanç ve halklarla da her zaman dostluk içinde yaşamıştır. Kürt halkı son kırk yıldır özgürlük hareketiyle bu kültürünü sürdürme mücadelesini vermektedir. 2022 yılı Kurban Bayramı da Kürt halkının bu kültürüyle özgür ve demokratik bir geleceği diğer halklarla birlikte inşa edip yaşaması için demokratik ulus bilinciyle kendisini donatması, demokratik örgütlülüğünü daha da geliştirip güçlendireceği adımlar atmasına yol açabilmelidir.

TUTSAK VE ŞEHİT AİLELERİYLE DAYANIŞMALISINIZ

Değerli Kürdistanlı Müslümanlar;

Bu Kurban Bayramı’nda da şehitlikleri ziyaret edip hayır dualarınızı eksik etmemelisiniz. Bütün özgürlük tutsaklarını ziyaret etmeli, tutuklu ve şehit aileleri ile dayanışma içinde olmalısınız. Ziyaret ve dayanışma içinde olmak bayram kültürü gereğidir. Özellikle hayırlarınız ve kurbanlarınızı muhtaç ve ihtiyacı olanlara ulaştıracak kişi ve kurumlara vermenizi hatırlatma gereği duyuyoruz. İnkarcı, soykırımcı Türk devletine ya da onunla ilişkili kişi ve kurumlara fayda sağlayacak yardım ve sadakaların Hak huzurunda kabul görmeyeceğine inanıyoruz.  

Kürdistan özgürlük hareketi olarak, bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimizin, Kürdistanlı Müslümanların Kurban Bayram’ını bir kez daha kutluyor, bütün Kürdistanlı Müslümanları inkarcı, soykırımcı ve faşist Türk devletine karşı daha örgütlü mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu bayram vesilesiyle Kürdistan özgürlük mücadelesinin tüm şehitlerini Zap, Avaşîn, Metîna şehitleri şahsında anıyor, anılarına bağlılığımızı bir kez daha yineliyoruz.”