KCK: Önderliği Özgürleştirme Newrozu çok güçlü kutlanmalı

KCK, “50 yıl önce başlayan çağdaş Newroz dönemi Ortadoğu halklarına çok şey kazandırdı; 50. Parti yılında bu değerlerin toplamı olarak Newroz çok güçlü kutlanmalı ve faşizmi yıkma, Rêber Apo’yu ve Kürt halkını özgürleştirme yılı haline getirilmeli" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Önderliği Özgürleştirme Newrozu” olarak adlandırdığı 2022 Newrozuna dair açıklama yaptı.

KCK’nin açıklaması şöyle:

Kürt halkının varlık ve direniş günü olan Newroz’u bugünlere getiren tüm Newroz şehitlerini Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Ronahî ve Bêrîvanlar şahsında minnet ve saygıyla anıyoruz. Rêber Apo’nun, zindandaki tüm yoldaşların, gerillaların ve tüm halkımızın Newroz’unu kutluyor, Newroz’la başlatacağımız faşizmi yıkma ve Rêber Apo’yu özgürleştirme mücadelesini başarıyla taçlandırma sözümüzü veriyoruz. Önderliği özgürleştirme Newroz’u çok güçlü geçecek; bu temelde 50. Önderlik ve PKK yılı büyük bir mücadele yılı olarak tarihteki yerini alacaktır.

Newroz Kürtler için sadece bir bayram, direniş ve mücadele günü değildir. Newroz, Kürt halkının kimliği, tüm ulusal değerlerinin toplandığı bir tarihsel toplumsal gerçekliktir. Newroz’la Kürt’ün varlığı özdeşleşmiştir. Zayıflayan Newroz zayıflayan Kürtlük; güçlenen Newroz güçlenen Kürtlüktür. Rêber Apo ve PKK daha ilk çıkışından itibaren Newroz’a bu değeri vermiş, Newroz’u var etmeyi ve güçlendirmeyi Kürtleri var etme ve güçlendirmenin temeli olarak ele almıştır. Bu açıdan Newroz’u canlandırma ve güçlendirmeyi en temel amaç ve görevlerin başında görmüştür.

KÜRT HALKI YENİLMEZ NEWROZ HALKI HALİNE GELMİŞTİR

Apocu hareket Newroz’da tarih sahnesine çıkarak daha baştan Newroz’a büyük bir anlam yüklemiştir. Zindan direnişi Newroz kıvılcımıyla harlanmış, Newroz şehitleri serhildanları yaratmış, her Newroz’da Kürt halkı kendisini yeni değerlerle var etmiştir. Büyük demokratik devrim, sosyal devrim, ulusal devrim, kültürel devrim, diriliş devrimi Newrozlarda gerçekleşmiştir. Zekiye Alkanlar, Rahşanlar, Ronahîler, Bêrîvanlar yeni Kürt toplumsal gerçekliğinin yurtseverliğinin ve yiğitliğinin mayaları olmuşlardır. Tüm bu gerçekler, Kürt halkını serhıldan ve Newroz halkı haline getirmiştir. Kürt halkı zengin ve güzel değerlerle bezenmiş, yenilmez Newroz halkı haline gelmiştir. Kürt halkı 50 yıldır Newroz ruhuyla direnerek ve mücadele ederek Ortadoğu halklarını özgür ve demokratik kılacak 20. yüzyılın yükselen öncü halkı haline gelmiştir. Newrozlaşan Kürt halkı Newrozlaşan Ortadoğu halkları haline gelmektedir.

ÖNDERLİĞİ ÖZGÜRLEŞTİRME NEWROZU

2022 Newroz’unu büyük bir heyecan, coşku ve umutla karşılıyoruz. 50. yıla giren Önderliksel mücadelenin yarattığı büyük değerler ve mücadele iradesiyle 50. yılda Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamayı hedefliyoruz. Artık Önderliksiz yaşam asla! diyoruz. Halkımıza ve tüm insanlığa büyük hizmetler yapan Önderliğimizi özgürleştirmeyi büyük bir borç olarak görüyoruz. Bu borcu ödemenin ve Önderliğe layık olmanın zamanı gelmiştir. Özgürlüğü ve demokrasiyi sağlamak Önderliği sahiplenmek ve fiziki olarak özgürleştirmekten geçmektedir. Halkımız ve dostlarımız bu gerçekliği iyi anladıklarından 2022 Newroz’unu Önderliği özgürleştirme Newroz’u olarak kutlamaktadırlar.

KÜRT KADINLAR NEWROZLARIN ETKİN, ÖNCÜ GÜCÜ

Newrozlar aynı zamanda kadın özgürlüğü temelinde Kürt demokratikleşmesinin gerçekleştiği günler haline gelmiştir. Kürt kadınları Newrozlarda en ön saflarda yerlerini alarak yeni Kürt halk gerçeğinin karakterini yaratmıştır. Kürt kadınının özgürlük mücadelesinde Newroz değerleri de yüklüdür. Eğer 8 Martlarda kadınlar büyük bir mücadele ruhu ve iradesiyle hareket ediyorsa bunda Kürt kadınlarının Newrozlarda özgür ve demokratik yaşama etkin ve öncü olarak katılmalarının da rolü bulunmaktadır. Bu açıdan her 8 Mart aynı zamanda Newrozların nasıl gerçekleşeceğini müjdelemektedir. 2022 8 Mart’ında kadınların ayağa kalkışı 2022 Önderliği özgürleştirme Newroz’unun çok güçlü geçeceğini ortaya koymuştur. Kadınlar, özgürlük mücadelelerinde büyük rolü olan Önderliği özgürleştirmek için de 2022 Newroz’unda en ön saflarda yerlerini alacaklardır. Böylece özgürlük ve demokrasi mücadelesinin daha derinlikli ve kapsamlı olmasını da sağlayacaklardır.

KAHRAMANLIK HAFTASINA YAYILMALI

2022 Newroz’unda Dem Dema Azadi hamlesi yeni bir aşamaya taşınacaktır. AKP-MHP faşizmini yıkma ve Önderliği özgürleştirmenin hem programı, hem planlaması, hem de doğrultusu bu Newroz’da ortaya konulacaktır. Bu açıdan Newroz’u yaygın ve etkin kutlamak çok önemli olmaktadır. 2022 Newroz’u her köyde, her mahallede, her kasabada, her şehirde etkin ve yaygın kutlanmalıdır. Kutlamalar belli günler ve merkezlerle sınırlı kalmamalı, Kahramanlık Haftasına yayılmalıdır. Newroz tüm halkın, tüm toplumun bayramıdır, mücadele günüdür. Bu nedenle tüm Kürtler ve dostları bu günü mutlaka bulundukları her yerde kutlamalıdırlar. Newroz kutlamalarına katılmayan tek bir Kürt ve dostu kalmamalıdır. Ulusal gün olmanın gereği olarak da yapılması gereken budur.

50 yıl önce başlayan çağdaş Newroz dönemi Kürt halkına ve Ortadoğu halklarına çok şey kazandırdı; 50. Parti ve Önderlik yılında bu değerlerin ve kazanımların toplamı olarak Newroz çok güçlü kutlanmalı ve 50. yıl faşizmi yıkma, Rêber Apo’yu ve Kürt halkını özgürleştirme yılı haline getirilmelidir.

 Bu temelde tüm Kürt gençlerini, kadınlarını, her yaştan halkımızı ve dostlarımızı her alanı Newroz alanı haline getirmeye; Newroz alanlarına akmaya, Önderliği özgürleştirme Newroz’uyla birlikte Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da yeni bir özgürlük ve demokrasi zamanı yaratmaya çağırıyoruz."