KCK'den Fazıl Buldan için başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, değerli yurtsever Fazıl Buldan’ın vefatını gecikmeli olarak üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, ailesine, dostlarına ve Kürt halkına başsağlığını diledi.

KCK açıklamasında, "Değerli yurtsever Fazıl Buldan özgürlük mücadelesiyle ilişkili demokratik siyasal mücadele içinde olduğu için soykırımcı sömürgeci Türk devleti tarafından hedef haline getirilmiştir. Mücadelesini ve yurtseverlik görevlerini yerine getirmek için Başurê Kurdîstan’a geçmek zorunda kalmıştır. Ömrünün son 20 yılını Maxmur’a göç eden yurtseverlerle birlikte birçok kampta ve Başurê Kurdîstan’da geçirmiştir. Başurê Kurdîstan’da da olsa Bakurê Kurdîstan’daki Özgürlük Mücadelesi'nin başarısı için çalışmış, son nefesine kadar Kürdistan halkının özgürlük özlemiyle yaşamıştır.

Halkımızın Özgürlük Mücadelesi'ne katkı verenler hiçbir zaman unutulmayacak, halkımızın özgür ve demokratik yaşamında emekleriyle var olacaklardır.

Onlarca yıldır özgürlük özlemi ile yanıp tutuşan tüm yurtseverler gibi Fazıl Buldan’ın özlemi olan özgür Kürdistan Özgürlük Mücadelemiz tarafından mutlaka gerçekleştirilecektir" denildi.