KCK: PKK Kürdün varoluşunun adıdır

KCK: PKK bugün Kürdün varoluşunun adıdır. Kürdistan halkı her yerde ‘PKK halktır halk burada’ sloganı atmaktadır. Rêber Apo bugün sadece Kürtler tarafından değil, tüm Ortadoğu halkları tarafından özgürlük ve demokrasi önderi olarak görülmektedir.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, PKK’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

KCK, “Kürdistan ve Ortadoğu’nun tarihini değiştiren PKK’nin kuruluşunun 41. yıl dönümü Rêber Apo’ya, halkımıza, dostlarına ve tüm özgürlük ve demokrasi savaşçılarına kutlu olsun. Grup aşamasıyla birlikte PKK'nin 47 yıllık bir tarihi vardır. Bu 47 yılda şehit düşenleri minnet ve saygıyla anıyoruz. Rêber Apo PKK’yi şehitler partisi olarak tanımladı. PKK'nin yarattığı tüm değerler Rêber Apo öncülüğünde şehitlerimizin yarattığı değerlerdir. Tüm halkımız ve KCK sisteminin yaşam ve mücadele ölçülerini de şehitlerimiz yaratmıştır. Şehitlerimizin yaşamlarında ortaya çıkardığı ölçüler bundan sonra da halkımızın ve özgürlük mücadelemizin yol göstericisi olacaktır. Bundan sonraki tüm kazanımlar da Rêber Apo’nun yol göstericiliğinde ve şehitlerimizin yarattığı değerler temelinde elde edilecektir” dedi.

İMKANSIZLIKLAR İÇİNDE MÜCADELE GELİŞTİRİLDİ

“Rêber Apo ve PKK, ölüm döşeğine yatırılmış bir halkı ayağa kaldırmıştır. Umutların tüketildiği koşullarda hiçbir imkan yokken sadece halkımızın varlığına dayanılarak yola çıkılmıştır” denilen açıklamada, “En büyük gücün öz güç olduğu ilkesinden hareketle sıfırdan örgütlenmiş; imkansızlıklar içinde mücadele geliştirilmiştir. İmkansızlıkları mücadele gerekçesi yapanların yenilmeyeceği inancıyla daha baştan itibaren hiçbir siyasi gücün, çevrenin beklemediği düzeyde kısa sürede büyük gelişmeler yaratılmıştır. Başta gençler olmak üzere halkımız Rêber Apo’nun etrafında kenetlenmiş, var oluş ve özgür yaşam için büyük bir mücadele içine girmiştir. Apocular ve PKK herkes için mucizevi görülecek biçimde Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da siyasal gelişmeleri belirleyen ve etkileyen bir güce ulaşmıştır. ABD istihbarat örgütü olan CIA daha 1979’da PKK'yi Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da kendileri ve işbirlikçileri için en tehlikeli örgüt olarak hükümetine rapor etmiştir” ifadelerine yer verildi.

RÊBER APO HALKLARIN ZAMANINI YARATTI

KCK açıklamasında şunlar belirtildi:

PKK her şeyden önce gencine, kadınına ve halkına özgüven kazandırmıştır. Özgürlüğünü kazanacağına dair umudu yükseltmiştir. Bir gençlik hareketi olarak ortaya çıkmış, tüm Kürt halkına bu gençlik dinamizmini kazandırarak gençlerin ön saflarda olduğu bir halk hareketi yaratmıştır. Öz güce inancı ve gençlik dinamizmiyle gelişen PKK 12 Eylül askeri faşist darbesi altında ayakta kalmış; faşizmin kendini en güçlü hissettiği 1984 yılında da gerilla mücadelesi başlatmıştır. Zaloğlu Rüstem’in gürzüyle soykırımcı sömürgeciliğe darbelerini indirmiştir.

Gerilla mücadelesi 5. yılında Kürdistan'da serhildanları ortaya çıkararak demokratik devrimi, sosyal devrimi, siyasal devrimi, ulusal devrimi ve kültürel devrimi başlatmıştır. Bu devrim on yıllardır kesintisiz sürmüş; özgür ve demokratik yaşama sevdalı Kürt halk gerçekliğini yaratmıştır. Kürdistan'ın kaderi gibi kaderi kara olan kadınlar ayağa kalkarak özgür toplum, özgür birey devrimiyle tüm Ortadoğu’yu aydınlatan demokratik devrim çağını müjdelemişlerdir.

PKK bugün Kürdün varoluşunun adıdır. Bu açıdan Kürdistan halkı her yerde ‘PKK halktır halk burada’ sloganı atmaktadır. Rêber Apo bugün sadece Kürtler tarafından değil, tüm Ortadoğu halkları tarafından özgürlük ve demokrasi önderi olarak görülmektedir. Rêber Apo ve PKK'nin öncülük ettiği mücadele bugün Ortadoğu’da tüm farklı etnik ve inanç topluluklarının kardeşliğini sağlayarak Ortadoğu’yu demokratik uygarlık çağına kavuşturacak halkların zamanını yaratmıştır. Artık Ortadoğu’nun kaderini 5 bin yıllık iktidarcı, devletçi, sömürücü sistem artıkları olan kapitalist modernist güçler ve işbirlikçileri değil, halklar belirleyecektir. Rêber Apo ve PKK'nin 47 yıllık özgürlük ve demokrasi mücadelesi Ortadoğu’yu halkların zamanı çağına kavuşturmuştur.

ÖZGÜR KÜRDİSTAN DEMOKRATİK ORTADOĞU SÖZÜNÜ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Rêber Apo’nun kadın özgürlükçü ekolojik demokratik toplum paradigması, halkların özgürlük ve demokrasi sistemi olan Demokratik Konfederal yapılanması iktidarcı, devletçi, sömürücü sistemden kurtulmak isteyen halkların umudu haline gelmiştir. KCK olarak Rêber Apo ve PKK'nin önümüze koyduğu bu özgürlük ve demokratik sistemi demokratik modernite ilkesiyle pratikleştirerek tüm demokratik toplumcuların örnek alacağı demokratik sosyalist model haline getireceğiz.

2 Kasım Dünya Rojava günü tüm dünya halklarının Rêber Apo ve PKK'nin bu özgürlükçü ve demokratik sistemini umut olarak gördüğünü ortaya koymuştur. Rêber Apo ve PKK ideolojik çizgisiyle, özgür ve demokratik yaşam anlayışıyla küreselleşmiştir. Böyle bir enternasyonal nitelik kazanan Rêber Apo ve PKK çizgisinin bundan sonra daha büyük başarılar kazanacağı kesinleşmiştir.

Kürt Özgürlük Hareketi olarak Rêber Apo ve PKK çizgisinde 42. yılda mücadeleyi yükselterek Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu’yu gerçekleştireceğimiz sözünü yineliyor, Rêber Apo’yu bir daha selamlıyor, şehitlerimizi özlemlerini gerçekleştirme sözüyle bir daha minnetle anıyoruz.”