KDP, Behdinanlı aktivistleri serbest bırakmıyor

Şêladizê’deki 5 aktivistin serbest bırakılması için mahkeme kararı olmasına rağmen şimdiye kadar serbest bırakılmadı. CPT, 5 aktivistin akıbetinin belli olmadığını açıkladı.

CPT, Şêladizê’deki 5 aktivist hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, tutuklu bulunan Kovan Tarıq, Yusuf Şerif, Nêçîr Bedin, Mehmud Naci ve Ehmed Rêkan’ın Haziran ayının sonunda serbest bırakılması gerekirken hala tutuklu bulundukları ve durumları ile ilgili sağlıklı bir bilgilerinin olmadığını belirtti.

Ayrıca CPT’nin açıklamasında 5 tutuklunun cezaevinde tutulmasını kınayarak Hewlêr’in Gewran nahiyesinde bulunan Çaksazî cezaevindeki aktivistlerin sağlık durumlarından endişe duyduklarını söyledi.

Aktivistler 19 aydır esir tutuluyor. Mahkemeleri 16 Mayıs 2022’de görüldü. Mahkeme heyeti tutuklu aktivistler hakkında ‘PKK’ye yardım etmek, silahlı grup kurmak ve protesto gösterilerini örgütlemek’ suçundan her birine 2’şer yıl hapis cezası kararı verdi.

Savcı 5 tutuklu aktivistler için koşullu serbest bırakılmaları talebinde bulundu. Son duruşmada alınan karara göre aktivistlerin Haziran ayının sonuna kadar serbest bırakılması gerekirken hala tutuklu bulunuyorlar