GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük'ten AKP'nin kararttığı medyaya destek

Kerküklü gazeteciler Sıleman ve Salayi ile YNK Parlamenteri Asayiş, AKP'nin medyaya dönük saldırısına tepki göstererek, Türkiye'ye karşı tavır alınmasını istedi.

Kerkük Gazeteciler Sendikası üyeleri Burhan Haci Sıleman ve Sılahaddin Salayi ile YNK Parlamenteri Rebuar Taha, AKP'nin Kürt ve muhalif radyo ile televizyonları kapatmasını değerlendirdi...

SILEMAN: DÜNYA NEZDİNDE TEŞHİR ETMELİYİZ

Haval Gazetesi Yazarı Burhan Haci Sileman, şunları kaydetti: "Türkiye’de şimdi yapılanlar eskiden de yapılıyordu. Televizyon ve radyoların kapatılmasına  hiç şaşmamak lazım. AKP rejimi her geliştirdiği politikayı özgürlük ve demokratik güçleri bastırmak için yapmıştır. Şimdi Türkiye’de tehlike çanları çalmaktadır. Bu tehlike çanları bu ülkeyi diktatörlüğe doğru götürüyor. Bu diktatörlük farklı renkleri ve halkları yer vermiyor. Demokrasi adına hiçbir şey kalmayacak. Biz Kerküklü gazeteciler olarak bütün dünya basın ve örgütlerine çağrıda bulunuyoruz; Kuzey Kürdistan’da gazetecilere yapılan baskılar yarın başkasının başına da getirilebilir. Hiçbir sistem zemini bundan uzak değil. Bu kanallara destek sunmamız lazım. Bu ulusal bir meselesidir. AKP politikaları dünya nezdinde teşhir edilmelidir."

SALAYİ: GÜNEY HÜKÜMETİ DE TEPKİ GÖSTERMELİ

 

 

Gazeteci Silahaddin Salayi ise "AKP iktidarının Kürtlere karşı yürüttüğü soykırım siyasetini kınıyorum" diyerek, şunları belirtti: "Türk faşist iktidarının basın özgürlüğüne karşı uygulamalarını protesto ediyoruz.  Bu siyaset sadece basın üzerine değil bütün Kürtler üzerinde yürütülen siyasettir. Bu politikalara karşı sadece biz gazeteciler değil, Güney Kürdistan hükümetinin de tepki göstermesi gerekiyor. Türkiye’nin bu siyasetine karşı Güney Kürdistan yönetimi de karşı durmalı ama 24 yıldır bu Güney Kürdistan hükümetinin Türkiye’ye karşı hiçbir tepkisi olmadı. Biz Güney Kürdistanlı gazeteciler olarak Kuzey Kürdistan’da kapatılan televizyonlara desteğimizi buradan sunuyoruz."

ASAYİŞ: İSTİKRAR KALMAZ

 

 

YNK Irak Parlamenteri Rebuar Taha ise şöyle dedi: “Bu baskıları kınıyoruz. Kürtlerin DAİŞ’e karşı savaşta etkili yer aldığını gördükleri için böyle yapıyorlar. Dünya alem bunu biliyor. Kürtlere saldırmak istikrarın ortadan kalkması demektir. Bu, demokrasinin kaybetmesi demektir."

...