Kimyasalla şehit düşen 1 gerillanın kimliği açıklandı

Kimyasal silah saldırısı sonucunda Zerdeşt adlı gerillanın şehit düştüğünü belirten HPG, “direnişiyle Kürt halkının yiğit kahramanı olarak her zaman anılacaktır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“14 Nisan günü Zap alanında başlatılan işgal operasyonunu en önde safta karşılayan Zerdeşt yoldaşımız, 2 ay boyunca işgalci TC ordusuna karşı tarihi bir direniş sergiledi. Şehîd Şahin savaş tünellerinde düşmanın onlarca kayıp vermesinde önemli rol oynayan Zerdeşt yoldaşımız, Faşist Türk devletinin insanlığa sığmayan vahşi saldırılarına karşı en önde direnen yoldaşlarımızdan olmuştur. NATO’nun 2. büyük ordusu diye tabir edilen ve bütün teknik imkanları sınırsız bir şekilde kullanan faşist TC ordusuna karşı tarihi bir direniş sergileyen yoldaşlarımız direnişi zirveye ulaştırmayı başarmıştır. Bütün bu imkanlarına rağmen gerillanın karşısına çıkamayan faşist TC devleti bir kez daha savaş suçu işleyerek Kürdistan Özgürlük Gerillası’na karşı yoğun bir şekilde kimyasal silah kullanmıştır. Kimyasal silah saldırısı sonucunda Zerdeşt yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Zerdeşt yoldaşımız direnişiyle Kürt halkının yiğit kahramanı olarak her zaman anılacaktır.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Zerdeşt Ranya
Adı Soyadı: Karwan Kadir Husên
Doğum Yeri: Ranya
Anne – Baba Adı: Nahîde – Kadir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Haziran 2022 / Zap

 ZERDEŞT RANYA

Zerdeşt yoldaşımız, Ranya’da yurtsever bir ailede doğmuş ve büyümüştür. Ailesinin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı okulu bırakıp ailesine destek olabilmek için çalışmaya başlayan Zerdeşt yoldaşımız, farklı işlerde çalışıp yaşamı erken yaşlarda öğrenmeye başlamıştır. Bu durum Zerdeşt yoldaşımızın kişilik şekillenmesinde rol oynamıştır. Yoldaşımız kısa sürede olgun bir kişiliğe ulaşmış ve bu kişilik özelliğini korumayı bilmiştir. Çalıştığı dönemlerde PKK’yi daha yakından tanıma fırsatı bulan Zerdeşt yoldaşımız, 2006 yılında gençlik çalışmalarına katılmaya karar vermiştir. Örgütleme çalışmalarında yer alması kendini eğitmesi, geliştirmesi, PKK ve gerillayı daha yakından tanımasını sağlamıştır. PKK’yi tanıdıkça yaşamın anlamının mücadeleden geçtiğini, bu mücadelenin en amansız verildiği yerin PKK safları olduğunu gören Zerdeşt yoldaşımız, her zaman katılımının en büyük nedenlerinden birisinin gerillanın yaşamı güzelleştirmesi, üslubu ve ahlakı olduğunu dile getirmiştir. Bu esasla gerillaya ve PKK’ye büyük bir aşk ile bağlanan ve katılımını böyle gerçekleştiren Zerdeşt yoldaşımız, yaşadığı her anı bu ahlakı ve yaşamı daha da güzelleştirmeye adamıştır.

Gerilla saflarına katıldığı 2014 yılında Zagroslar’a geçmiş ve şehit olduğu ana kadar Zagroslar’da kalmıştır. Zagroslar’ın zorlu arazisine erkenden ayak uydurmayı bilen Zerdeşt yoldaşımız, kısa zamanda yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren olgun kişiliği ve yaşamdaki duruşuyla yoldaşlarının ilgi ve sevgisini kazanmıştır. Yoldaşlarına verdiği değeri yaşamın her anında gösteren Zerdeşt yoldaşımız şehitlerin özelliklerini kendinde yaratmaya ve geliştirmeye özen göstermiş ve bu şekilde şehit yoldaşlarını yaşatmayı esas almıştır. Yaşamda sürekli şehit yoldaşlarından bahsetmiş ve çevresindeki yoldaşların da bu özellikleri kazanmasında ve bu konuda bilinçlenmelerinde önemli rol oynamıştır.

Gençlik çalışmalarında aldığı teorik bilgilerle yetinmemiş, üzerine her zaman daha fazlasını koymaya gayret göstermiştir. Apocu felsefede derinleşmeyi ve bu felsefeyi yaşamsallaştırmayı kendine esas alan Zerdeşt yoldaşımız bu konuda büyük çaba sarf etmiştir. Zerdeşt yoldaşımız kendini ideolojik yönden geliştirmeye verdiği önem kadar askeri yönden de geliştirmeye büyük önem vermiş ve geliştirmiştir. Profesyonel bir gerilla olmanın yanında öncü bir komutan olma yolunda emin adımlarla yürüyen Zerdeşt yoldaşımız büyük gelişme kaydetmiştir. Kendini geliştirirken yanındaki yoldaşlarını da geliştirmeyi ihmal etmeyen Zerdeşt yoldaşımız mütevazi ve kavratmayı bilen tarzıyla bütün yoldaşları tarafından sevilen bir yoldaş olmayı başarmıştır.

Başta Zerdeşt yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın “Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan” hayallerini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.”