KONGRA-GEL: Bayram birlik ve dayanışmaya vesile olsun

KONGRA-GEL, Kurban Bayramını kutlayarak, tüm halkı işgale karşı seferber olmaya çağırdı.

 

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

KONGRA-GEL'in bayram mesajı şöyle:

"Kürdistan halkı ve İslam Alemi’nin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyoruz. Başta Önder Apo olmak üzere zindanlardaki özgürlük tutsaklarının ve tüm mevzilerde direnen gerillanın bayramını kutluyoruz. Bayram vesilesiyle bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Kürdistan’ın tüm parçalarında halkımız bayram günlerinde şehit aileleri ile dayanışma içinde olmalı, şehitlerini ve ailelerini ziyaret ederek sahip çıkmalıdır. Bayram, sömürgeciliğe ve işbirlikçi ihanete karşı halkımızın ulusal ve toplumsal manevi değerlerine sahip çıkmasına vesile olmalıdır.

'İKTİDAR DİN DÜŞMANI OLDUĞUNU DA GÖSTERİYOR'

Bayramların halklar arasında barış, dayanışma ve demokrasinin gelişmesine katkı sağlaması, bizim temel dileğimizdir. Ancak halkımız bu Kurban Bayramı’nı da faşist AKP-MHP devlet rejiminin saldırısı altında karşılıyor. AKP-MHP sapkın-sahte din siyaseti ile halkımızın dilini, kimliğini, kültürünü inkâr eden, ulusal ve toplumsal değerlerini yok etmeyi hedefleyen politikalar ile sonuç almak istiyor.

Kuzey Kürdistanı tamamen zindana dönüştüren AKP-MHP, Güney Kürdistan’ı işgal ve gerillayı kimyasal silahlar ile yok etme, kutsal bayram günlerinde Rojava’nın statüsünü ortadan kaldırmaya yönelik saldırı ve işgal politikaları ile ne kadar Kürt düşmanı, insanlık ve din karşıtı olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Ancak bütün bunlara rağmen AKP-MHP faşizmi yürüttüğü politikalarda başarılı olamamıştır. Kürt düşmanlığı temelinde atılan her adım, faşizmin çöküşünü daha da hızlandırmaktadır. Halkımız bu gerçeği görerek her zamandan daha çok birlik ve dayanışma içinde olmalı, sömürgeciliğe ve ihanete karşı kendi öz gücüne dayanarak başarılı olacağı inancı ile mücadele etmelidir.

'TÜM HALKIMIZ SEFERBER OLMALI'

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimine yönelik faşist Türk devlet saldırılarının gündemde olduğu bu süreçte, tüm halkımız Kobanê ruhu ile seferber olmalıdır. Yurt dışında yaşayan halkımız ve dostlarımız, TC nin yürüttüğü Kürt soykırımı politikalarını destekleyen ve üç maymunları oynayan NATO’ya karşı tüm halkımızın sesi olmalı ve kamuoyu oluşturmak konusunda etkili rol uynamalıdır.

Artık ne Kürt halkı eski Kürt halkıdır, ne de dünya eski dünyadır. Egemen güçlerin yüz yıldır Kürt ve Kürdistan üzerinde kurduğu sistem çökmektedir. Özgür Kürt iradesi Ortadoğu’da en direngen belirleyici halk iradesidir. Aynı şekilde ‘Özgür Kürt’ün dostları da dünyanın her tarafında örgütlü ve direngendir.

Özellikle yurt dışında yaşayan halkımıza ve dostlarımıza çağrı yapıyoruz; Kürt soykırımının ortağı NATO politikalarına karşı sesimiz ve eylemlerimiz ile etkili olmalıyız. Kürt soykırımı konusundaki sessizliğin kırılması ve çözüm eksenli bir sürecin gelişmesinde etkili rol oynamalıyız.

Bu temelde bir kez daha halkımızın Kurban Bayramı’nı kutluyor, bayram ziyaretlerinin birlik ve dayanışmaya vesile olmasını diliyoruz."