Köylülerin yazılama mücadelesi: Onlar siliyor, biz yazıyoruz

Lice'nin Dibek köyünde inatla sürdürülen yazılama, her bozgundan sonra değişse de aynı doğrultuda devam ediyor.

Köyün çıkışında yolun hemen yamacında, Kürt Özgürlük Hareketi lehine yazılama yapıldığını çocuklardan duyuyoruz. Yazının sürekli değişiminin sebebi ise yapılan her operasyonda Türk askerlerince, o yazılama siliniyor. Ancak köylüler buldukları ilk fırsatta yazıyı yine tam da yerinde taşlarla yazıyor. 

Yaz aylarında 20 bin Türk askerinin katılımıyla, Lice'de gerçekleştirilen operasyonda, on binlerce hektarlık orman, bağ, bahçe yakılarak küle çevrildi. O operasyonda, "PKK, APO" yazısının taşları da darmadağın edilmiş. Köylüler, yasak nedeniyle günlerce köyüne gidememiş, köydekiler ise bombardımandan korunmak için ahırlara sığınmış. Ancak yasak kalkar kalkmaz, yapılacakların ilklerinden yazıyı yeniden yazmak olmuş. Bu defa da "HPG, APO" olarak yazılmış ve altına PKK bayrağının yıldızı, layıkıyla taşlarla çizilmiş. 

Köyün çocukları, "Onlar bozuyor, biz yapıyoruz" diyor. Oranın fotoğrafını çektiğimizi görünce, çocuklar bir yazı daha ekliyorlar. Küçük yaşlarına rağmen yaşadıkları coğrafyanın koşullarının farkında olan çocuklar, yazılamayı yaptıklarında kesinlikle fotoğraflarının çekilmemesini istiyor. Ve "PKK" yazısı o çocuk yüreklerin minik elleriyle dizilen taşlarla oluşuyor.

...