Kürdistan Demokratik Halk Hareketi: PKK listeden çıkarılmalı!

Kürdistan Demokratik Halk Hareketi Üyesi Necad Eli Qadir, PKK’nin ABD ve AB’nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılmasını istedi.

Bir süre önce Uluslararası Kürtlere Adalet İnisiyatifi, 30 ülkeden uluslararası üne sahip isimlere, PKK'nin 'terör örgütleri listesi'nden çıkarılması için kampanyaya katılma çağrısı yapmıştı. 1003 kişi çağrıya katılarak, 13 Aralık 2021 günü "PKK terör listelerinden çıkarılsın" kampanyasına start vermişti.

Dünyanın birçok yerinde yürütülen kampanyanın bir ayağını da Güney Kürdistan oluşturuyor.

29 Ocak günü Güney Kürdistanlı aydın, siyasetçi ve sanatçıların aralarında olduğu çok sayıda kişi Süleymaniye ve Kerkük’te aynı amaçla kampanya başlatmıştı.

Her geçen gün katılımın arttığı kampanyaya bir destek de Kürdistan Demokratik Halk Hareketi’nden geldi.

Hareketin üyesi Necad Eli Qadir, “PKK'nin bu listeden çıkarılması, PKK'nin özgürlük çabası ve arzusunun barışın, özgürlüğün ve demokrasinin yolunu açacağı anlamına gelir. Barışçıl olmak için cengaver ve cesur bir savaşçı olmalısınız. Bugün PKK, Kürdistan ve Türkiye'de barış ve özgürlük için savaşan bir cengaverdir” dedi.

Tüm ulusun el ele vermesini isteyen Qadir, her parçada elde edilen başarı, yürütülen mücadeleyi “kendi başarısı” olarak görmesi gerektiğini kaydetti.

PKK’nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılması çağrısında bulunan Qadir, "Kürdistan Demokratik Halk Hareketi adına kampanyaya desteğimi ifade ediyorum. Bu özgürlük hareketinin teröristler listesinden derhal çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.