Kürtlere yönelik gözaltı ve tutuklamalar sürüyor

AKP/Saray'ın talimatıyla düzenlenen siyasi soykırım uygulamaları sürüyor. Amed, Bingöl ve Antalya'da çok sayıda kişi gözaltına alındı ve tutuklandı.

AMED 

Amed'in Silvan ilçesinde "haklarında ihbar olduğu" iddiasıyla 2 ve 6 Ekim günlerinde gözaltına alınan Eyüp Koşar, Abbas Nakçi ve Silvan Belediyesi personeli Mahfuz Taşkıran, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa getirildi. Savcılık işlemleri sonrası Taşkıran delil yetersizliğinden serbest bırakılırken, Eyüp Koşar ve Abbas Nakçi, "örgüt üyeliği"nden tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme aynı gerekçeyle tutuklayarak cezaevine gönderdi.

Aynı tarihte gözaltına alınan Yaşar Şimşek'in ise daha önce Silvan’da meydana gelen bir cinayet olayına ilişkin gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı öğrenildi.

Dicle'nin DBP'li Belediye Eşbaşkanı Zülfiye Kişmir de denetimli serbestlik kapsamında imza vermek için gittiği İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındı. Avukatıyla görüştürülmeyen Kişmir, Amed'e götürüldü.

BİNGÖL

Bingöl kent merkezinde sabahın erken saatlerinde ev baskınları düzenlendi. Baskınlarda Niyazi Azam, İlhan Çakabay, Mehmet Fatih Bacadurmuş, Abdurrahman Moliz ve Serkan Inak isimli kişiler gözaltına alındı. Gözaltına alınanların İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

ANTALYA 

Antalya'nın Kepez ilçesine bağlı Şelale Mahallesi'nde, 12 Ekim Çarşamba günü yapılan ev baskında aynı aileden 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan HDP üyesi Mehmet Şah Oturakçı ile eşi Fatma Oturakçı, kızı Seher Işık ve damadı Cemil Işık hakkında savcılık kararıyla 5 gün boyunca avukat görüş yasağı getirildi. Aile avukatı Deniz Yıldırım, müvekkillerinin hangi gerekçeyle gözaltına alındığı hakkında bilgi edinemediğini söyledi. Gözaltına alınan Işık çiftinin 2 yaşında bir kız çocuğu olduğu ve aynı zamanda Seher Işık'ın hamile olduğunu dile getiren ailesi, çocuklarına yapılanların hukuk dışı olduğunu belirtti.