Maaş karşılığı HDP önünde 'oturtma eylemi'

Amed’de HDP İl binası önünde üç yıldır AKP tarafından organize edilen oturma eylemine katılan Ruken Canbey, “Sen çok çalıştın, sıra diğer ailelerde” denilerek maaş aldığı büyükşehir belediyesindeki işinden çıkarıldı.

Amed’de yaşayan Ruken Canbey, 2019 yılında AKP tarafından HDP İl binası önünde düzenlenen işgal eylemlerine katılmaya başladı. Canbey bunun karşılığını çok geçmeden aldı ve kayyum tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde işe alındı.

Yaklaşık üç yıl hem bu işgal eylemlerine katılan ama aynı zamanda belediyeden de maaş alan Canbey,  iki hafta önce AKP İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın tarafından çağrılarak; “Sen bu kadar çalıştın yeter, sıra diğer ailelerde” diyerek Canbey’in işine son verdi.

Ancak AKP İl Başkanı M.Şerif Aydın, HDP İl binası önünde oturan ailelerden bazılarının yanı sıra yakınlarını da kayyum belediyesinde işe aldı. Bunun üzerine kayyumu ziyaret ederek durumu izah eden Canbey’in talepleri kabul edilmedi.

Canbey, belediye otobüslerine binerek gittiği her noktada AKP İl Başkanı M.Şerif Aydın’ın kendisine yaptıklarını anlatıp, hakaret edici cümleler kuruyor. Aydın’ın Canbey’i bir defa çağırarak uyardığı ancak Canbey’in yine aynı tepkiyi göstermeye devam ettiği öğrenildi.

 YA PARA YA DA İŞ İÇİN OLDUĞU BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

2019 yılından bu yana işgal eylemlerine katılan ve birçoğunda basın açıklamasını okuyarak öncülüğünü yapan Canbey, lösemi hastası kardeşinin dağa kaçırıldığını ve yüzde 70 engelli olduğunu iddia ediyordu. Elinde sürekli olarak “Halk düşmanı parti” yazılı pankartı taşıyan Canbey’in işten çıkarıldıktan sonra gösterdiği tepkiler, söz konusu ailelerin AKP tarafından iş ve para karşılığında oraya getirildiğini bir kez daha kanıtlamış oldu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında HDP Genel Merkezi önüne gelerek oturmak isteyen kişilerin daha önce AKP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’u makamında ziyaret ettikleri fotoğraflar ortaya çıkmıştı.