'Maxmur halkı Kürdistan halkının sesidir'

Türk devletinin kampa yönelik saldırılarla halkı dağıtmayı amaçladığına dikkat çeken Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusuf Kara, “Saldırılara boyun eğmeyecek, zaferimizi Önder Apo’nun özgürlüğüyle taçlandıracağız” vurgusunda bulundu.

Maxmur halkının 28 yıldır sürgünde olmasına rağmen hala Türk devletinin ve KDP'nin saldırılarına uğradığını belirten Kara, "Ekonomik, siyasi, sosyal, hizmet ve diğer engellerle kamptaki halkı dağıtmak istediler. Ama bu halk tüm saldırılara direndi ve direnmeye devam ediyor. Çünkü Maxmur halkı asla teslim olmaz" diye konuştu. 

Şehit Rüstem Cûdî Kampı (Maxmur) 28 yıldır hem Türk devletinin, hem de KDP'nin baskı ve saldırılarına maruz kalıyor. İşgalci Türk devleti işbirliği içinde olan KDP, Maxmur halkına yönelik ambargo uygularken, Türk devleti de savaş uçakları ile kampa saldırıyor. En son 21 Mayıs günü Türk devletinin saldırısı sonucu Haci Mirza Eli adlı Maxmurlu genç şehit düştü. Türk devletinin saldırıları sonucu 2017 yılından bugüne onlarca sivil yaşamını yitirdi. Maxmur halkı ise tüm baskı ve saldırıları rağmen direnişlerini sürdürüyor. 

Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusuf Kara, Türk devletinin saldırılarla hedeflediklerini ve Maxmur halkının duruşunu değerlendirdi. 

Türk devletinin kirli politikası sonucu çok sayıda köyün yakıldığını, yüzlerce insanın katledildiğini ve çok sayıda insanın kayıp olduğunu ifade eden Yusuf Kara, "Halkın Kürdistan Özgürlük Hareketi'ne destek vermemesi için düşman sürekli saldırılarda bulunuyor. Maxmur halkı 28 yıldır farklı alanlarda varlıklarını koruyor. Türk devleti halkın özgür yaşama hakkını elinden almak istiyor. Bu halk, Kürdistan halkının sesidir. Maxmur halkı 28 yıldır sürgünde olmasına rağmen hala faşist Türk devleti ve hainlerin saldırılarına uğruyor. Ekonomik, siyasi, sosyal, hizmet ve diğer engellerle kamptaki halkı dağıtmak istediler. Ama bu halk tüm saldırılara direndi ve direnmeye devam ediyor. Çünkü Maxmur halkı asla teslim olmaz" dedi. 

KÜRT HALKININ İRADESİNİ KIRAMAZLAR

Kürdistan halkının Özgürlük Hareketi'ne her zaman bağlı kalacağını vurgulayan Yusif Kara,  şunları belirtti: "Düşman bu iradeyi kırmak için her türlü insanlık dışı yöntemi kullanıyor. Çünkü bu halkın şehitlerle ve Önderlikle olan bağını koparmak istiyor. Ama amaçlarına ulaşamayacaklar. Çünkü Kürt toplumu Önder Apo'nun ve şehitlerin felsefesine bağlı yaşıyor. Özgürlük Hareketi 1973'ten 2022'ye kadar dünya teknolojisini elinde tutan NATO'ya karşı savaşıyor. Böyle bir hareketin ve toplumun iradesini kırmak zordur.

Türk devletinin amacı da bu iradeyi kırmak, Kürtleri esir almak ve Ortadoğu'da imparatorluk kurmak. Bugün Türk devleti Ortadoğu'da istediği gibi at koşturamıyorsa bunun nedenlerinden biri, Önder Apo'nun felsefesidir. Ortadoğu'da rahat hareket edebilmek için önce Kürdistan Özgürlük Hareketi'ne karşı zaferini ilan etmesi gerektiğini biliyor. Eğer ilan ederse, Kerkük'ten Halep'e kadar olan Misak-ı Milli sınırlarını kontrol altına alacak. Osmanlı'da nasıl egemenliğini topluma dayattıysa, halkı nasıl katliamlara uğrattıysa bugün de aynısını devam ettirmek istiyor."

DÜŞMANA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Türk devletinin işgal planlarını engelleyen ve Ortadoğu'daki toplumların demokratikleşmesini sağlamak isteyen gücün Kürdistan Özgürlük Hareketi olduğunu dile getiren Kara, "Dünyada bu kadar mazlum bir topluma karşı böyle bir savaş görülmedi. Bugün Türk devleti, bu düşünceyi ve ideolojiyi yenmek için işbirlikçileri ile birlikte her türlü saldırıda bulunuyor. Bu saldırılarda hain işbirlikçiler yer almazsa aslında düşman o kadar güçlü değil. 

Hainlere karşı mücadelemizde her zaman öncü olacağız. Önder Apo'nun insanlık için yarattığı felsefe ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Maxmur halkı olarak Kürdistan genelinde devam eden kutsal direnişi yaşatmaya çalışacağımıza söz veriyoruz. Düşmana boyun eğmeyeceğiz. Saldırılara karşı direneceğiz ve zaferimizi Önder Apo'nun özgürlüğü ile taçlandıracağız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.