MED TUHAD-FED Amara'da: Tecride karşı mücadele büyütülmeli

MED TUHAD-FED, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğduğu Amara'yı ziyaret etti. Ziyarette İmralı tecridine karşı mücadele ve girişimlerin büyütülmesi gerektiği vurgulandı.

Kurban Bayramı vesilesiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğduğu Amara köyünü ziyaret eden Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) yöneticileri, Türk devletinin tecrit politikasına dikkat çekti. MED TUHAD-FED yöneticilerini Mehmet Öcalan ve HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan karşıladı.

 Amara’da açıklama yapan MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Zeki Baran, 2022 yılı içerisinde köye iki kez ziyaret gerçekleştirdiklerini ancak her ikisinde de engellediklerini belirtti. Baran, ailesi şahsında Abdullah Öcalan’ın bayramını kutladıklarını ifade etti.

'ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN GİRİŞİMLERİMİZİ DERİNLEŞTİRMELİYİZ'

Kürt Halk Önderi üzerinde yürütülen 23 yıllık tecrit politikasına değinen Baran, açıklamasına şöyle devam etti: “İnsanlık dışı bir tecrit politikası yürütülüyor. Bu politikanın da tek amacı Sayın Öcalan ile Kürt halkı arasındaki bağı koparmaktır. Ne olursa olsun, Sayın Öcalan’ın fikirleri ve yürüttüğü mücadelesi binlerce yıl geçse de asla unutulmayacaktır. O yüzden de Kürt halkı ve Ortadoğu halkları nerede kaybetmişlerse orada aramak zorundalar. Çünkü bugün yaşanan tüm siyasi, ekonomik ve bürokratik krizlerin hepsi Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit ile bağlantılıdır. O yüzden de bir an önce Sayın Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşmalıdır. Dolayısıyla Kürt halkı da bunun için girişimlerini derinleştirmeli ve çabalarını sürdürmelidir.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ise 2015 yılından sonra Kürt Halk Önderi üzerindeki tecrit koşullarının giderek ağırlaştığını kaydetti. Ömer Öcalan, ne avukatların ne ailenin ne de heyetlerin İmralı’ya gidebildiğini belirterek, şunları söyledi: “Bizim kapımız her zaman Kürt halkına açıktır. Çünkü Önder Apo’nun fikirleri Kürt halkının yüreğinde yankı buluyor. Türk devletinin de artık kendini gözden geçirmesi gerekiyor. Şu an içerisinden geçtiğimiz süreçte dört parça Kürdistan’da savaş var. Bu savaşların engellenmesi, akan kanın durması için de Kürt Halk Önderi’nin üzerindeki tecride son verilip, diyalog yollarının açılması gerekiyor. Ortadoğu barışının gerçekleşmesi için tek muhatap Sayın Öcalan’dır.”

'İMRALI'NIN KAPISI AÇILMALI'

Son 3 yıldır Kürt Halk Önderi ile iletişimlerinin kesildiğini söyleyen Mehmet Öcalan ise “öGrüşlerin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Ama görüyoruz ki İmralı Adası’nda hukuku kaldırmışlar. Bu kabul edilemez. Hukuk her hapishanede aynı olmalıdır. İmralı’nın kapısının avukatlara, aileye ve heyetlere açılmalıdır. O kapının açılması durumunda Ortadoğu’ya barış gelecektir. Aksi takdirde ne Türklere ne Kürtlere ne Araplara ne de diğer halklara bir yararı olmayacaktır. Çünkü orada yürütülen tecrit politikası Türkiye’ye yayılıyor. Bunun da hiç kimseye faydası yoktur.”