GÖRÜNTÜLÜ

Minbicliler: Türk devletinin işgaline izin vermeyeceğiz

Minbic halkı Türk devletinin Cerablus işgaline tepki göstererek, Türk devletini ve çetelerini topraklarında istemediklerini belirtti.

Minbicliler, Türk devletinin Kuzey Suriye topraklarına yönelik başlattığı işgal saldırılarını ANF’ye değerlendirdi.

Minbicliler, Türk devletinin Cerablus’u işgaline tepki göstererek, bölgeye yönelik saldırı ve işgal girişiminin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Türk devletinin bölgede yeniden Osmanlı günlerine dönmeyi arzuladığını belirten Minbicliler Arap, Türkmen, Çerkes, Kürt halkları olarak Türk devletinin bu heveslerini kursağında bırakmaya devam edeceklerini kaydetti.
Minbic’te yaklaşık 3 yıl süren DAİŞ işgalinin 15 Ağustos itibarıyla tümden kırıldığını ve işgale son verildiğini aktaran Minbicliler, Türk devletinin Cerablus’u işgalinin Suriye iç savaşını daha da derinleştirmeye yönelik olduğunu vurguladı.

'HALKLARIN BAŞ KATİLİ'

Minbicliler, Suriye’de 6 yıldır devam eden iç savaş durumu nedeniyle yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiğini, yüz binlercesinin yaralandığını, milyonlarcasının da iç ve dış göçe uğradığını kaydetti. Halk, Türk devletinin Suriye iç savaşının başından bu yana DAİŞ, El Nusra, Ehrar El Şam, Ceyş El İslam, Sultan Murat Tugayı vb. birçok çete grubuna destek verdiğini ve Suriye halklarının baş katili olduğunu söyledi.

'GEREKİRSE SAVAŞIRIZ'

Türk devletinin ve başka bir gücün Rojava-Kuzey Suriye Federasyonu topraklarını işgal etmesine izin vermeyeceklerini belirten Minbicliler, gerekirse, yaklaşık 3 yılın sonunda kazandıkları özgürlüğün korunması için savaşabileceklerini söyledi.
 

...