Newroz ruhuyla zafere

Gerillalar, Türk devletinin soykırım konseptinin bilindiğini, halkın da buna göre direndiğini belirterek, “Biz de Newroz ruhuyla bu savaşı zafere ulaştıracağız” dedi.

HPG gerillaları Serhed Giravî, Baz Mêrdîn ve Cesur Roboskî , Newroz Bayramı’na ilişkin ANF’ye konuştu.

Serhed Giravî: Rêber Apo’nun, devrim şehitlerinin, yurtsever halkımızın, mevzilerde direnen yoldaşlarımızın, özellikle de zindanlarda direnen arkadaşlarımızın Newroz’unu kutluyorum. Kürdistan özgürlük gerillaları olarak Newroz’u coşku ve heyecanla karşılıyoruz. 2021’de gelişen direniş, bizim için doğru, aydınlatan bir yol oldu, 2022’de de bu temelde devam edeceğiz. İşgalci düşmanın soykırım konsepti biliniyor. Halkımız artık her şeyin farkındadır ve her alanda direniyor. Biz de Newroz ruhuyla bu savaşı zafere ulaştıracağız. Özellikle kadın ve gençlere çağrımız var; düşmanı kırmak ve özgürlüğe ulaşmak için mücadelelerini büyütsünler, gerilla saflarına katılsınlar.

Baz Mêrdîn: Rêber Apo, 49 yıl önce Newroz günü yeni bir fikirsel çıkışla bugüne kadar Hareketi getirdi. Newroz her zaman yeni çıkışlara vesile olmuştur. Aynı zamanda toplumsallaşmayı geliştiriyor. Newroz ateşi etrafında kendini yeniden yaratmayı ifade ediyor. Bu Newroz, Hareketimizin 50. yılını ifade ediyor. Kuruluşundan bu yana gelişen mücadeleye baktığımızda, 50. yıl, zafer yılımız olacaktır. Hareketimizin şiarı da Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü ve Kürdistan’ın özgürlüğünü elde etme temelindedir. 50 yılda Kürt halkı büyük bir mücadele ve bedeller verdi. Artık 50. yıl, zafer yılı, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü, Ortadoğu halklarının özgürlük yılı olacaktır. Amacımız böyle bir sonuca ulaşmaktır. Bu temelde Rêber Apo’nun ve Kürdistan halkının Newroz’unu kutluyoruz.

Cesur Roboskî: Newroz ruhuyla savaşıyoruz. Bu ruhla AKP-MHP faşizmini yeneceğiz. Halkımız da güçlü katılırsa halk ve gerilla birlikte işgalciliği sonlandıracağız. Rêber Apo, zindandaki yoldaşların ve Kürdistan halkının Newroz’unu kutluyoruz. Halkımızın güçlü bir katılım göstereceğine, düşmana güçlü bir mesaj vereceğimize inanıyoruz. Bu şekilde Newroz’u Rêber Apo’nun ve Kürdistan halkının özgürlük Newroz’u haline getireceğiz.