GÖRÜNTÜLÜ

‘Önder Apo’nun özgürlüğü ve Kürdistan’ın özgürlüğü için mücadele etme vaktidir’

Uluslararası Komplo’nun 18 yılında Kerkük’teki gerillalar tarafından lanetlenerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ve Kürdistan’a özgürlüğü için mücadeleye çağrıda bulundu.

Güney Kürdistan’ın sınır hattında DAİŞ’e karşı Kerkük savunmasında yer alan HPG ve YJA-Star gerillaları uluslararası komplonun 18’inci yılında Kerkük’teki gerillalar tarafından lanetlendi. Gerillalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ve Kürdistan’a özgürlüğü için mücadele çağrısında da bulundu.

9 Ekim Komplosu’nun sadece Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik olmadığını, felsefesiyle halkların mücadelesine ışık tuttuğundan tüm halklara karşı gerçekleştirilen komplo olduğunu belirten HPG gerillası Rubar Sirwan; “9 Ekim komplonun bizlerin kara günüdür. Halkların önderi Önder Apo’ya yönelik bu komploda tüm kapital devletlerin yer aldığı bu komploda, bu komployu kimler yaptı, neden yaptığı bizler açısında net bir şekilde biliniyor. Bu komplo sadece Önder Apo şahsında değil, halkların onurlu mücadelesine yönelik bir komplodur. Önder Apo’nun yarattığı bu değerler karşısındaki felsefesi herkesçe bilinmektedir ki halkların mücadelelerini zafere götürecek felsefeye sahipti. Komplonun üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen Kürt Özgürlük Mücadelesinin daha güçlü kararlı ve özgürlüğe daha yakındır” dedi.

HPG gerillası Serhat Gabar ise şöyle konuştu: “Önderliğimize yönelik gerçekleştirilen bu komployu lanetliyoruz. Bugün Önderliğimiz ağır tecrit altında mücadelesini yürütmektedir. Biz de Önderimizin özgürlüğü gerçekleşmeden mücadelemizden taviz vermeden devam edeceğiz. Önderliğimizin felsefesi ve halkların kurtuluşuna adamış olan Önderliğimiz üzerindeki yürütülen bu kirli politikalar karşısında yediden yemişe mücadelemizi yükseltmeli ve bir an önce Önderliğimiz ve Kürdistan’ın özgürlüğü için mücadele etmeliyiz.”

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şahsında uluslararası bir komplo ile özgürlük mücadelesinin tasfiyesinin planlandığını fakat bu hesapların tutmadığını belirten YJA Star gerillası Nesrin Derik; “Bugün bizler için 18 yıl önce Kürdistan’ın kara günü olan komplonun başlandığı ilk süreç. Bu kara günde bizler kadın özgürlük çizgisindeki Reber Apo’nun fedai militanları olarak her birimiz birer bomba olup Türk metropollerinde patlatacağız. Bir an önce Önderimiz olan Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayacağız” diye konuştu.