‘Operasyonlara katılan her kim olursa olsun hedefimizdir’

HPG Zagros Saha Komutanlığı, “Somut olarak Zagros Sahasında bulunan gerilla güçlerimiz, operasyona katılanlar her kim olursa olsun asker ve kontra olarak görecek ve hedefleyecektir” dedi.

HPG Zagros Saha Komutanlığı, AKP hükümeti ve Türk devletinin Kürdistan halkına ve onun savunma gücü gerillaya karşı sürdürdüğü büyük savaşın her geçen gün daha da boyutlandığını belirtti. Bunda en önemli faktörün güçlerinin etkili ve başarılı eylemleri, ordunun ise istediği sonucu elde edemeyerek başarısız kalan operasyonları olduğunu söyleyen Komutanlık, “Bu operasyon ve saldırılar 2016 yılı bahar aylarından itibaren Zagroslarda yoğunca sürdü. Şu ana kadar bu bölgede yaşanan savaş, her dönem yaşanan savaşlardan daha yoğun ve sıcak geçmiştir. Şemdinli, Yüksekova, Çukurca ve Hakkari’nin dağlık bölgelerinin tamamında bu savaş en yoğun ve kızgın süreçlerini yaşamıştır” dedi
Türk devletinin gerilla alanlarında kara operasyonu ve askerlerle yapılan savaş taktiklerinden ziyade bu savaşını askeri teknolojiye dayandırarak sürdürmek istediğine dikkat çeken Komutanlık açıklamasında, “Gerilla karşısında önceden de kanıtlandığı üzere mevcut peşin yenilgisinin bir tekrarını yaşamamak için teknolojik donanıma sahip askeri araçları yoğun bir biçimde kullanmak zorunda kalmıştır. Bu saldırıya karşı gelişen yoğun ve sarsıcı gerilla eylemleri bir kez daha herkese göstermiştir ki doğru hareket tarzı ile bu yüksek teknolojik silahlar da rahatlıkla boşa çıkartılabilir” denildi.

“Devletin bu savaşta bir başka çare olarak başvurduğu diğer yeni olmayan yöntemlerden biri de korucuları kullanmak olmuştur” denilen açıklamada şu hususlara yer verildi:

“Zorla ya da mecburi kılarak veya para karşılığında satın alıp kontralaştırarak operasyonlara ve çatışma alanlarına sürülen kontralar, güçlerimizin hassas ve ilkeli savaş tarzı ile önemli düzeyde boşa çıkarılmıştır. Bu yöntemle bir yandan asker kayıplarını daha aza düşürme hedeflenirken diğer yandan Kürdü Kürde karşı savaştırarak bölgedeki Kürtlerin örgütlenme gücü ortadan tümden kaldırılmak istemektedir.

TÜRK DEVLETİNİN SİNSİ VE KİRLİ OYUNLARI DEVREDEDİR

Bu kirli siyasete ve plana karşı Özgürlük Hareketimiz, değişik dönemlerde ikaz içerikli açıklamalar yapmış, operasyona çıkmayan ve askerler ile birlikte hareket etmeyen korucular dışında herkesi hedef alacağını çok açık ve net bir dille ortaya koymuştur. Geçmişten bu yana gerillamızın şehit edilmesinde direk ya da dolaylı hiçbir faaliyette yer almamış korucularının diğer eli kanlı kontralardan ayrı tutulduğunu Saha Komutanlığı olarak kısa süre önce de kamuoyuna duyurmuştuk.

Ancak Türk devleti tarafından bugün bilinçli ve özel planlama temelinde muhtemel çatışmanın yaşanabileceği yerlere korucular yerleştirilmektedir. En son 28 Eylül günü göreve gitmekte olan bir gerilla birimimiz, Gever'e bağlı Çatak ve Kuna Rovi köyleri arasında bir pusulamanın yapıldığını fark etmiştir. Buradaki birliğin kontralar olduğunu açılan ateş sonucu fark eden birimimiz, açılan ateşe karşılık vermiş ve burada kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Burada 3 kontra ölürken 1 gerillamız ise yaralanmıştır.

Olay sonrası bölge halkı içerisinde gerilla birimimizin korucuları uykuda iken hedef alıp vurduğu, hatta kafalarını kestiği yönünde alçakça haberler yayılmaktadır. Türk devletinin kirli ve sinsi oyunlarının devrede olduğunun açık göstergesi olan bu olayda Gerilla birimimiz, kendilerine ateş açılmasına karşı kendini savunmak için karşılık vermiş, çatışma bu şekilde yaşanmıştır. Bu tür yalanları ancak insanlıktan nasibini almamış olan faşist güçlerin yapacağını herkes bilmektedir. Yurtsever halkımız ve demokratik kamuoyu Gerilla birliklerimizin savaşta büyük prensip ve ilkeler ile hareket eden bir mücadele gücü olduğunu iyi bilmektedir.  

Somut olarak Zagros Sahasında bulunan gerilla güçlerimiz, operasyona katılanlar her kim olursa olsun asker ve kontra olarak görecek ve hedefleyecektir. Birimlerimizle çatışmaya girmeyen, Gerillalarımıza ateş etmeyen, çatışma alanlarından uzak durarak devletin kirli ve sinsi planlarına alet olmayanlar ise hedefimiz olmayacaktır."