Paramaz Kızılbaş Kobanê’de anıldı

Paramaz Kızılbaş (Suphi Nejat Ağırnaslı) şahadetinin 2’inci yıl dönümünde Kobanê’deki mezarı başında anıldı.

Şehit Dicle Mezarlığı’nda yapılan anma, saygı duruşu ile başladı. Burada yapılan konuşmalarda Kızılbaş’ın anılarının yaşatılacağı sözü yinelendi.

Anma daha sonra ise Miştenur kampında bulunan Paramaz Kızılbaş Kültür merkezinde devam etti. Miştenur kampında bulunan şehit aileleri ve kamp sakinlerinin katılımıyla gerçekleşen anmaya Paramaz Kızılbaş ve devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Paramaz Kızılbaş anısına yapılan sinevizyon gösteriminin ardından Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (Saziya Yekiti u Piştgiriya Gelan) Kobanê Temsilcisi Beritan Asya, Paramaz Kızılbaş’ın yoldaşlarına ve dostlarına bıraktığı mektubu okudu.

Mektubu okuduktan sonra da bir konuşma yapan Asya, Paramaz Kızılbaş'ın Türk ve Çerkez bir ailenin çocuğu olarak Kobanê direnişine katıldığını, adı ve soyadı ile ezilen halkların mücadelesini Rojava devrimi ile birleştirdiğini söyledi.

Kızılbaş'ın Miştenur savunmasında düştüğünü hatırlatan Asya konuşmasının devamında "Paramaz yoldaşın temel sloganı halkların kardeşliği idi, Partisi MLKP'nin de amacı Ortadoğu’da halkların birliğini kurmaktı, Paramaz yoldaş bu gerçeklik üzerine MLKP'nin çağrısı üzerine Kobanê savaşına katıldı. O DAİŞ vahşetine karşı ailesini, yaşamını ve her şeyini arkasında bırakarak Kobanê'nin çığlığına koştu. Biz de buradan bir kez daha Paramaz yoldaşa ve tüm devrim şehitlerine bir kez daha söz veriyoruz ki onların ideallerini ve bu devrimi büyüteceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından söylenen türkü ve şiirlerle etkinlik sona erdi.