GÖRÜNTÜLÜ

Peşmerge Komutanı: Türkiye'nin Musul'da yer alması istenmiyor

Kerkük Peşmerge Komutanı Resul, Türkiye'nin Musul operasyonunda yer almasının istenmediğini belirtti.

Musul operasyonuna ilişkin ANF'ye konuşan Kerkük Peşmerge Komutanı Wısta Resul, "Musul’un doğusundan peşmerge güçleri ilerleyecek. İlerlemeleri sürüyor ve büyük bir kısmını kontrol altına almış durumda. Ama peşmerge güçleri Musul’un merkezine girmeyecek” dedi.   

Resul, "Biz operasyon başlama saatini bekliyoruz. Bunu da koalisyon güçleri ve Irak merkezi hükümeti belirliyor” diye ekledi.  
Savaşın uzun ve çok şiddetli geçeceğini tahmin ettiğini söyleyen Resul, şunları kaydetti:

"Yapılan hazırlıklara bakıldığında, Musul merkezinde büyük bir savaşın gelişebileceğini tahmin ediyorum. Çok yönlü savaş yöntemleriyle saldırıların olabileceğini düşünüyorum. Bunun daha çok suyun diğer tarafında olacağı bekleniyor.

Biz, Irak merkezi hükümeti ve koalisyon güçleri Türkiye’nin Musul operasyonunda yer almasını istemiyor. Eğer katılırsa Irak merkezi güçleriyle çatışmaların çıkacağını tahmin ediyorum."

HAVİCE OPERASYONU

Kerkük Peşmerge Komutanı Wısta Resul, Havice operasyonuna dair bilgiler de vererek, "Hevice operasyonunu Irak merkezi hükümetiyle koordineli şekilde yürütüyoruz. Operasyon güçleri yerlerini almış durumda. Güçlerin nasıl hareket edeceğini belirledik. Operasyon saati geldiğinde açıklama yapacağız" diye belirtti.