PKK: Hamlesel mücadeleyi her alanda çok daha güçlü geliştirelim!

Kasım ayı boyunca şehitleri çeşitli etkinlikle anmaya ve doğru anlamaya çağıran PKK Yürütme Komitesi, “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için yürüttüğümüz hamlesel mücadeleyi her alanda çok daha güçlü geliştirmeye çağırıyoruz” dedi.

PKK Yürütme Komitesi açıklaması şöyle:

 “PKK ayı olan yeni bir kasım ayına girdik. PKK’nin 43’üncü resmi kuruluş yıldönümünü yaşıyoruz. Parti ve halk olarak PKK öncülüğünde 44’üncü özgürlük mücadelesi yılına giriyoruz. Bu yeni yılda Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü hedefleyen Dem Dema Azadîyê ye hamlesini zafer çizgisinde geliştireceğimizi belirtiyoruz.

27 KASIM PARTİ BAYRAMIMIZI HER ALANDA COŞKUYLA KUTLAYALIM

“Bu vesileyle, öncelikle PKK’nin 43’üncü Kuruluş Yıldönümünün, Parti Bayramımızın, başta Önder Apo olmak üzere tüm yoldaşlara, yurtsever halkımıza ve devrimci-demokratik dostlarımıza kutlu olmasını diliyoruz. Büyük Şehidimiz Haki Karer Yoldaşla başlayan ve bugün Mam Reşo, Xelifan, Zendora ve Werxelê kahramanlarına kadar uzanan tüm şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. 44’üncü PKK yılında özgürlük ve demokrasi mücadelesi yürüten herkese üstün başarılar diliyoruz. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm yurtsever halkımızı ve dostlarımızı 27 Kasım Parti Bayramımızı bulunduğu her alanda büyük coşku ve heyecanla kutlamaya çağırıyoruz!

ŞEHİTLERİMİZİN ANILARINI YAŞATMA SÖZÜMÜZÜ YİNELİYORUZ

Bilindiği gibi, PKK bir Önderlik ve Şehitler partisidir. Önder Apo, “PKK bir şehitler partisidir ve şehitler PKK’lidir” demiştir. Bu temelde yaklaşık yarım asra ulaşan Büyük Özgürlük Yürüyüşü içinde yılın her ayında, haftasında ve gününde onlarca kahraman şehit verilmiştir. Parti ayımız olan kasım ayı da baştan sona kahraman şehitlerle doludur. Bu temelde tüm kasım ayı şehitlerimizi, PKK Yürütme Komitesi Üyesi, yine HPG ve YJA-Star Anakarargah Komutanı Delal Amed Yoldaş şahsında derin saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Kahraman şehitlerimizin amaçlarını başarma ve anılarını yaşatma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.

Kürdistan’ın kalbi olan Amed’te doğup büyüyen ve Kürdistan’ın direniş kalesi Botan’da şehit düşen Komutan Delal Yoldaşın şehadeti üzerinden dört yıl geçti. Bu dört yıl boyunca Kürt kadınlarının ve halkının özgürlük öncüsü YJA-Star komutasında büyük bir intikam ve özgürlük savaşı yürütüldü. Yüzlerce genç gerilla saflarına akarak Delal Yoldaşın özgürlük silahına sarıldı. Kürdistan kadını Delal Amed komutasında yenilmez bir özgürlük gücü, savaşçısı haline geldi.

İnanıyoruz ki Delal Yoldaşın şehadetinin beşinci yılında Hareket ve halk olarak özgürlük savaşını daha güçlü vereceğiz ve daha büyük kazanacağız. Metina, Zap ve Avaşin başta olmak üzere Medya Savunma Alanlarında ve tüm Kürdistan’da destanlar yazan kahraman gerilla güçlerimiz, ölümsüz komutanları Delal ve Azê Yoldaşların manevi komutasında faşizmi yıkıp tecridi kırarak Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacaktır. Bu temelde şehadetlerinin dördüncü yıldönümünde ölümsüz komutanlarımız Delal Amed ve Azê Malazgirt Yoldaşları bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Bilindiği gibi 2012 yılının kasım ayında da direniş merkezimiz Zagros’ta büyük şehitler verdik. 3 Kasım günü Xakurkê’de Kerim Şırnak ve Haki Urfa Yoldaşlar, 18 Kasım günü Şemdinli’de Reşit Serdar Yoldaş şehit düştü. Bu yoldaşlar, 2012 yılında gelişen ve ön açan Büyük Şemdinli Direnişinin komutanlarıydılar. Botan’ın yiğit evlatları olarak yaşamlarını Kürdistan’ın özgürlüğü için gerilla direnişine vermişler ve HPG Komuta Konseyi üyeliği görevi yürütmüşlerdi. Şehadetleriyle de Botan yiğitliğini ve Zagros direnişçiliğini zirveye çıkardılar. Şehadetlerinin onuncu yılına girerken Reşit, Kerim ve Haki Yoldaşları da saygı ve minnetle anıyor, onuncu yılda manevi komutaları altında daha güçlü savaşarak intikamlarını daha büyük alacağımızı belirtiyoruz.

Yine 2004 Kasımında da Hareket ve halk olarak büyük şehitler verdiğimiz bilinmektedir. 29 Kasım günü Musul’da Merkez Komite üyemiz Şilan Kobani’yi ve beraberindeki dört yoldaşı şehit verdik. Bu yoldaşlar, on yıldır insanlığa özgürlük umudu olan Rojava Devrimini örgütlemek üzere Musul üzerinden Rojava’ya gidiyorlardı ve Şengal ve Kobani’ye vahşice saldıran DAİŞ çetelerinin ilk birimleri tarafından katledildiler. Fakat anılarına verilen mücadeleyle Şengal ve Kobani, tüm Rojava kurtarıldı ve tabi insanlığın başına bela olan DAİŞ çeteleri de tarihin en ağır darbesini yedi. Bu temelde, şehadetlerinin 17’inci yıldönümünde Şilan Kobani Yoldaşı ve grubunu saygı ve minnetle anıyor, anılarının her gün gelişen parti mücadelemizde ve Rojava Özgürlük Devriminde yaşadığını belirtiyoruz.

Son olarak, geçen yılın 10 Kasım’ında aslanlar yurdu Dersim’in yiğit evladı, Merkez Komite üyemiz, HPG Dersim Komutanı Yılmaz Dersim Yoldaşı şehit verdik. Kasım ayının ölümsüz şehidi Pir Seyit Rıza’nın hakiki torunu Yılmaz Yoldaş, bu Büyük Kürdistan Yurtseverinin vasiyetini yerde bırakmadı. Tüm yaşamını ortaya koyarak geliştirdiği gerilla direnişiyle Dersim’in aslanlar diyarı olduğunu bir kez daha herkese gösterdi. Dersim’de özgürlük silahlarının susmadığını ve asla susmayacağını bir kez daha kanıtladı. Bu temelde, şehadetinin birinci yıldönümünde Dersim Komutanı Yılmaz Yoldaşı ve şehadetlerinin 84’üncü yıldönümünde Dersim Önderi Seyit Rıza ve arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Anılarının özgürlük mücadelemizde ve Özgür Dersim’de her zaman yaşayacağını belirtiyoruz.

Görülüyor ki kasım ayı da boydan boya şehitlerle dolu bulunuyor. 1981 Kasımında Dersim’de şehit düşen Kazım Aydın’dan 2020’de yine aynı diyarda şehit düşen Yılmaz Dersim’e kadar kırk yıllık mücadelenin her kasımında ve kasım ayının her gününde ölümsüz şehitlerimiz yer alıyor. Unutmayalım ki bizi bugüne getiren ve özgür yaşam ve mücadele iradesi veren kahraman şehitlerimiz oluyor. Kasım ayını gerçek bir PKK ayı haline işte bu kahraman şehitlerimiz getirmiş bulunuyor. Apocu çizgiye, özgür yaşama ve Kürdistan yurtseverliğine fedaice bağlanmış olan kahraman şehitlerimiz, ihtiyacımız olan her şeyi, her türlü duygu, düşünce ve eylem gücünü bize fazlasıyla veriyor.

Bunlar temelinde, kasım ayının büyük şehitleri Seyit Rıza ve arkadaşlarını, Kazım Aydın, Yılmaz Dersim, Delal Amed, Azê Malazgirt, Şilan Kobani, Reşit Serdar, Kerim Şırnak ve Haki Urfa yoldaşlar şahsında tüm parti ve mücadele şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor; başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm yurtsever halkımızı ve dostlarımızı kasım ayı boyunca kahraman şehitlerimizi çeşitli etkinliklerle anmaya, doğru anlamaya ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için yürüttüğümüz hamlesel mücadeleyi her alanda çok daha güçlü geliştirmeye çağırıyoruz!”

ALÇAKÇA SALDIRININ İNTİKAMI MUTLAKA ALINACAK

Yusuf,  Mihemed ve Mazlum Gulo’ya yönelik saldırıyı kınayan PKK Yürütme Komitesi, “Açıklamayı hazırladıktan sonra Rojava Kürdistan’ın Qamışlo kentinde büyük Kürt yurtseveri Yusuf Gulo ile  Mihemed  Gulo ve Mazlum Gulo’nun Kürt düşmanı faşist-soykırımcı TC Devletinin hava saldırısı sonucunda katledildiğini öğrendik. Söz konusu alçakça saldırıyı kınıyor, Önder Apo’nun sadık dostu Şehit Yusuf Gulo’yu, Şehit  Mihemed  ve Mazlum Gulo’ları saygı ve sevgiyle anıyoruz. Başta Gulo Ailesi ve Rojava halkımız olmak üzere tüm Kürt halkının acısını paylaşıyoruz. Bu alçakça saldırının intikamının mutlaka alınacağını belirtiyor, tüm halkımızı büyük şehitlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz!dedi.