Rojava’da komplo kitlesel bir şekilde protesto edildi

Rojava’nın Dirbesiyê, Kobanê, Tirbespiyê ve Efrîn kentlerinde, uluslararası komplo kitlesel bir şekilde protesto edildi.

Hesekê, Til Temir, Serêkanîyê, Amudê ve Dirbesiye şehirlerinden binlerce kişi Dirbesiyê’de yaptığı kitlesel yürüyüş ile komployu protesto etti. Komploculardan hesap sorulacağı mesajının da verildiği yürüyüş Dirbesiyê Kültür Merkezi’nden başladı.

Yürüyüş boyunca sık sık “Bı can bi xwin em bi terene ey Serok” sloganları attı.

Dirbesiyê Şehitler Dörtyolu’nda ise bir miting düzenlendi. Mitingde bir konuşma yapan Demokratik Federalizm Kurucu Meclis üyesi Foza Yusîf, “Komplocu güçler Önder Apo şahsında halkların ortak yaşamı ve özgürlüğüne yönelik saldırı gerçekleşmiştir. Önder Apo’ya karşı komployu yapan kirli güçler Suriye ve Ortadoğu halklarına karşı büyük bir savaş planlıyordu. Önder Apo komplocu güçlerin planlarını deşifre ederek bu savaşı önledi. Ancak komplocu güçler amaçlarına vaz geçmedi ve komployu devam ettirmek istedi. Kompol sadece Önder Apo ve Kürtlere karşı yapılmadı, komplo yeni yaşam ve Önder Apo çizgisinin halklara karşı yapılacak çözüme karşı yapıldı” dedi.

Komplonun İmralı etrafında yükselen direniş ile boşa çıkarıldığını hatırlatan Yusîf, komplonun yeni yöntemlerle İmralı’da tecritin derinleştirmesi, Kuzey ve Rojava üzerinde kirl yöntemlerle devam ettiği uyarısında bulundu. Kürt halkının komployu unutmadığına dikkat çeken Fosa Yusîf, “Kürt halkı komplocu güçlerden hesap soracaktır” diye konuştu.

Cizîr Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi’nden Mihemed Hesen ise, komployu gerçekleştiren güçlerin Kürt halkı ve özgürlük isteyen güçlerin birliğini hedeflediğini söyledi.

Komplonun halkların kardeşliği ve barışı hedeflediğine dikkat çeken Hesen, “Rojava devrimi komplocu güçlere verilen en anlamlı cevaptır” diye konuştu.

KOBANÊ

Binlerce Kobanêli, TEV-DEM ve Demokratik Toplum Eğitim Komitesi’nin organize ettiği yürüyüşe katıldı. Yürüyüşçüler Kadın Meydanında toplandı, sloganlar eşliğinde Azadî Meydanına kadar yürüdü.

Buradaki yürüyüş yapılan konuşmaların ardından eylem Öcalan’a bağlılık sloganlarıyla son buldu.

EFRÎN

Efrin’in Şêrawa ilçesinde ise uluslararası komploya ilişkin toplantı gerçekleştirildi. Şehit Rênas meydanında gerçekleşen toplantı, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Şêrawa TEV-DEM Meclisi Eşbaşkanı Heqî Heqî, konuşmasında Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı yapılan uluslararası komployu kınadı.

Heqî, Kürt halkının Öcalan’ın felsefesi etrafında kendini örgütlediğini ve hiçbir şekilde Öcalan’ın fikirlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

...