Rojava ve Maxmur’da şehit mezarlarında mum yakıldı

Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok merkezinde ve Maxmur’da şehitlikleri ziyaret eden yüzlerce kişi, şehit mezarlarında mum yaktı.

Kurban Bayramı vesilesiyle Kuzey ve Doğu Suriye’deki birçok merkezde halk şehitliklere akın etti. Qamişlo ile Hesekê kantonları ve ilçelerinde bulunan tüm şehitlikler dolup taştı. Şehitlerin mezarlarında dua eden şehit yakınları, şehitlerin mezarında mum yakarak onları andı.

Halep’te de halk şehitleri anmak için şehitliğe gitti. Saygı duruşunun ardından şehitlerin mezarlarında mum yakıldı. Minbic Şehitliği’nde de Kurban Bayramı’nda şehitler unutulmadı.

Şehitliklere akın edenler, şehitlerin yolunu takip etme sözünü yineledi.

MAXMUR'DA DA ZİYARET

Şehîd Rûstem Cûdî (Maxmur) Mülteci Kampı’nda da kitle Kurban Bayramı vesilesiyle Şehit Aileleri Kurumu önünde toplanarak meşaleler eşliğinde şehit mezarlarına doğru yürüdü. Yürüyüş esnasında “Bijî Serok Apo” ve “Şehîd namirin” sloganları attı.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşundan sonra Sadık Heştanî bir konuşma yaptı. Heştanî, “Bu bayramın başarı, kardeşlik, Önder Apo ve Kürdistan’ın özgürleşmesine vesile olmasını diliyoruz. Ölümsüz şehitlerimizi anarken tüm kamp sakinlerinin Kurban Bayramı’nı kutluyoruz.”

Konuşmanın ardından şehit mezarlarında mumlar yakıldı.