Silopi'de ateş yakıldı, halk Newroz'a çağrıldı

Silopi Newroz Tertip Komitesi, ilk Newroz ateşini yaktı, halkı 20 Mart'taki kutlamaya çağırdı.

"Dem dema serkeftinê ye" şiarıyla 20 Mart'ta kutlanacak Newroz'un startı Şırnak’ın Silopi ilçesinde de verildi. Silopi Newroz Tertip Komitesi tarafından, Newroz Alanı’nda yapılan eyleme Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (Mebya-DER), HDP Silopi ilçe örgütü, Silopi Belediyesi eşbaşkanları Adalet Fidan, Süleyman Şavluk’un yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
Halk, ateş yakarak etrafında halay çekti. Silopi Newroz Tertip Komitesi adına kısa bir açıklama yapan HDP Silopi İlçe Eşbaşkanı Yakup Tanış, bütün Silopilileri 20 Mart’ta kutlayacakları Newroz’a davet etti.
Newroz kutlamasına HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş konuşmacı olarak katılacak. Newroz programında Hîvron ve Batman Kolektif de sahne alacak.

 
VAN
Van'ın Erciş ilçesinde de yarın saat 10.00’da Sebze Hali’nin yanında kutlanacak Newroz öncesi hazırlıklar sürüyor. HDP Erciş İlçe Örgütü, Van Milletvekili Murat Sarısaç, görevi gasp edilen Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Eşbaşkanı Gülderen Varlı’nın yanı sıra çok sayıda partili, Erciş çarşı merkezinden HDP ilçe binasına yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte halk Newroz'a davet edildi.
Erbaneler eşliğinde düzenlenen yürüyüşte, sık sık "Bijî Newroz" ve "Newroz pîroz be" sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından parti binası önünde toplanan halk, erbaneler eşliğinde söylenen ezgilerle halay çekti.
Newroz’a HDP milletvekilleri ile yerel sanatçılar katılacak.