Şırnak, Başkale ve Genç’te gerilla eylemleri

HPG; Şırnak, Başkale ve Genç’te gerçekleştirilen eylemler sonucunda en az 3 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada yaşanan çatışmalar konusundaki şu bilgilere yer verildi:

“7 Ekim günü saat 10.00’da Şırnak’a bağlı Deriyê Berroj alanında hareket halinde olan TC ordusu askerlerini denetime alan güçlerimiz saat 15.00’te sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülmüş, 4 asker de yaralanmıştır.

8 Ekim günü saat 17.30’da YJA Star güçlerimiz Van’ın Başkale İlçe Jandarma Karakolu’na yönelik 2 ayrı koldan suikast eylemleri gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 2 JÖH öldürülmüştür.

5 Ekim günü TC ordusu Başkale ilçesine bağlı Karabilya, Ingani, Aşkita ve Karaxpula alanlarında bir operasyon başlatmıştı. Bu operasyonda yaşanan çatışmalarda bir gerillamız şehit düşmüştür. Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

TC ordusu ve korucular Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Avnık köyünde bulunan şantiyede patlayıcı yapmaktadırlar. Bunun üzerine güçlerimiz 8 Ekim günü saat 13.30’da uyarı amaçlı Avnık köyünden şantiyeye giden korucuları vurmuştur.

7 Ekim günü saat 09.00’da bir birimimiz Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Deşta Alan mıntıkasında Turkcell - Vodafone ve Avea baz istasyonuna yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirilmiş ve bu baz istasyonu imha edilmiştir.”