Şırnak'ta yasak ve yıkım sürüyor

"Operasyon bitti" açıklamasına rağmen 7 aydır yasağın sürdüğü Şırnak'ta ağır silahlardan sonra iş makineleriyle başlayan yıkımdan hasar görmeyen ev kalmadı.

Şırnak'ta 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ardından başlayan saldırı ve yıkım, 7'nci ayını geride bırakıyor. Tank, top ve obüslerle gerçekleşen saldırılar sonucu birçok mahallede hemen hemen hasar görmeyen ev kalmadı. 3 Haziran'da yapılan "Operasyon bitti" açıklamasın rağmen aylardır mahallerde yıkımlar aralıksız sürüyor. 

Yıkımların yoğunlaştığı Dicle, Cumhuriyet, Bahçelievler ve İsmetpaşa mahallerinde 11 iş makinesiyle yıkım yapılıyor. Saldırıların yoğun yaşandığı mahallelerinden biri olan Yeni Mahalle'de saldırılardan nasibini almayan ne ev ne de işyeri kaldı. Bu mahallede de 5 iş makinesiyle yıkım sürüyor. 

Kentteki yıkıma karşı gün boyu nöbet tutan yurttaş, saldırılardan dolayı göç etmek zorunda kalan Şirnexlılara "Geri dönün" çağrısı yaptı. Yurttaşlar, "Yıllardır emeğimizle yaptığımız evlerin yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Göç eden halkımız biran önce kentte dönerek, yıkıma karşı durmalıdır. Yıkılan ve hasarlı olan evlerimizi kendimiz yapacağız" dedi.