Tara Hüseyin: Kürtler ortak komutanlıkla Musul operasyonuna katılmalıdır

Tevgera Azadî Sözcüsü Tara Hüseyin, “Kürtler olarak bizim birliğimizi sağlamamız gerekiyor.Peşmerge, gerilla, savaşçı ve YBŞ güçleri ortak bir komutanlık altında Musul operasyonuna katılmalıdır” dedi.

Hewler’de bir basın toplantısı düzenyen Tevgera Azadî Sözcüsü Tara Hüseyin, “Kürtler olarak bizim birliğimizi sağlamamız gerekiyor. Ancak bu şekilde uluslararası alanda güçlü olabiliriz. Peşmerge, gerilla, savaşçı ve YBŞ güçleri ortak bir komutanlık altında Musul operasyonuna katılmalıdır” dedi.

Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadi) sözcüsü Tara Hüseyin, Kürdistan bölge parlamentosunun çalışamaz durumunu, Türk askerinin bölgedeki varlığı, Musul Operasyonu ve HDP’nin çözüm önerilerini değerlendirdi.

Hewler Çarçıra Otelinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tevgera Azadi sözcüsü Tara Hüseyin, Kürdistan bölge parlamentosunun işlevsizleştirilmesi üzerinden sorumluları eşleştirerek, “Bugün proje ve önerilerimizi parlamentoya sunmamız ve teslim etmemiz gerekirdi fakat maalesef bu olmuyor” dedi. 

Musul’un kurtuluşuna kısa bir sürenin kaldığını söyleyen Hüseyin şöyle konuştu: “Kürtler olarak bizim birliğimizi sağlamamız gerekiyor. Ancak bu şekilde uluslararası alanda güçlü olabiliriz. Peşmerge, gerilla, savaşçı ve YBŞ güçleri ortak bir komutanlık altında Musul operasyonuna katılmalıdır.”

Türkiye’deki güçlerinin Irak topraklarındaki varlığını tehlikeli olduğunu söyleyen Hüseyin, DAİŞ’e karşı savaşın aynı zamanda Türkiye’ye karşı verilen savaş olarak nitelendirdi. Kürt güçleri tarafından DAİŞ’in elinden kurtarılan alanlar Kürt güçlerin elinde kalacaktır” diye konuştu.

Musul’un geleceğinin Şengal’in ve Hewlêr’in de geleceğiyle bağlantılı olduğuna dikkat çeken Tevgera Azadi sözcüsü Tara Hüseyin, konuya ilişkin şunları söyledi: “Kürt güçlerinin ortak komutanlıkta Musul operasyonuna katılması için bir konferansın gerçekleştirilmesini önerdik. Bu konferansta Kürt güçlerinin projeler üzerinden tartışılarak ortak komutanlığı geliştirmek istedik. Bunlardan biri de Türk askerlerinin bölgedeki varlığı bütün Kürtler için kırmızıçizgi olmalı üzerinden olmalıydı.”

Ayrıca HDP’nin Güney Kürdistanlı siyasi taraflara sunduğu projeye desteklediklerini ifade eden Hüseyin, “Taraflara, HDP’nin sunduğu çözüm önerileri dikkate almalılar. Yoksa bu şekilde bir çözüm gelişmeyeceğini” söyledi.

Tevgera Azadi’nin Hewlêr’de düzenlediği basın açıklaması esnasında asayiş güçlerinin engellemeye çalışmasına rağmen açıklamayı yapan Tevgera Azadi Sözcüsü Tara Hüseyin, asayiş güçlerinin izinleri olmadığı gerekçesiyle kendilerine engel çıkardığını, kendilerinin ise basın açıklaması düzenlemek için asayiş güçlerinden izin alınması gerekmediğini söylediğini ifade etti.