Tutsak aileleri: Çocuklarımızın onurlu mücadelesinin arkasındayız

Adalet Nöbetini sürdüren tutsak aileleri, "Çocuklarımızın onurlu mücadelesinin arkasında olacağız” dedi.

Amed'de 227 gündür hasta ve infazı yakılan tutsaklar için Adalet Nöbeti tutan aileler, bugün de Amed'deki adliye önünde bir araya geldi. Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri de ailelerin eylemine katıldı.  
 
Tutsak yakını Reşahat Ada, "Bugün zor ve zulüm çocuklarımızın üstünde. İnfazları yakılıyor. Çocuklarımızın tabutlarını almak istemiyoruz” dedi.
 
Cezaevlerinde yaşanan ölümlere dikkat çeken Ada, “Bugüne kadar 18 tabut geldi. Şu dakikadan sonra tabut gelmesini istemiyoruz. Çocuklarımızın infazları yakılmasın, tedavileri yapılsın. Bu zulmü kabul etmiyoruz.  Çocuklarımızın onurlu mücadelesinin arkasında olacağız” diye konuştu.
 
PARTİLERE ÇAĞRI
 
Tutsak yakını Herdem Mervanî ise "Bugüne kadar hiçbir talebimize cevap verilmedi. Bunun yanında hasta tutuklularımızı başka şehirlere sürgün ediyorlar. Aileler de cezalandırılıyor. Biz onların serbest bırakılacağı günleri bekliyoruz. Siyasi partilere sesleniyoruz; ellerini vicdanlarına koysunlar, sesimizi duysunlar. Her geçen gün hasta tutukluların durumu daha da ağırlaşıyor. Bu tutuklulardan biri de babam. Sizin de babanız 30 yıl cezaevinde kaldı mı ya da siz hasta olan babanızı 30 yıl beklediniz mi" diye konuştu.