Van'da gözaltı, Dersim'de tutuklama

Van'da 10 kişi gözaltına alınırken, Dersim'de de 1 kişi tutuklandı.

AKP/Saray'ın talimatıyla düzenlenen siyasi soykırım operasyonları sürüyor. Kürt halkının direnişini kıramayan AKP, her gün gözaltı ve tutuklamalara başvuruyor. 

Van'ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi ve Xaçort mahallelerinde sabah saatlerinde özel harekat timleri tarafından eş zamanlı ev baskınları yapıldı. Çok sayıda zırhlı araçla ablukaya alınan evlerde yapılan aramanın ardından ismi öğrenilemeyen 7 kişi gözaltına alındı. 

Baskın sırasında aile fertlerinin hakarete uğradığı, gözaltına alınanların da darp edildiği öğrenildi.

7 kişi, İl Emniyet Müdürlüğüne bağı TEM Şubeye götürüldü.

Özalp'te de sabah saatlerindeki ev baskınlarında da HDP İlçe Eşbaşkanı Recep Canlancı, DBP eski İlçe Eşbaşkanı Yakup Almaç ve Ayhan Kılıç isimli bir kişi gözaltına alındı.
3 kişi, İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

DERSİM

Memleketi Şırnak'tan, Munzur Üniversitesi'nde okuyan ağabeyini ziyarete gelirken içinde bulunduğu araç Mazgirt Seyidli Köprüsü üzerindeki arama noktasında durdurulan Ferhat Sakman, gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığına götürülen Sakman, burada ifadesi alındıktan sonra adliyeye getirildi. Adliyede savcılık ifadesi alınan Sakman, daha sonra sevk edildiği mahkemede "Örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı. 
Tunceli Cezaevine konulan Sakman'ın Elazığ E Tipi Cezaevi'ne gönderileceği öğrenildi.