Van’da halk ekmek bulamıyor

Un ve diğer ürünlere yapılan yüksek zamlar nedeniyle Van’da fırıncılar günlerdir ekmek üretmiyor. Van ve ilçelerinde halk, marketlerde ve fırınlarda ekmek dahi bulamıyor.

Türkiye bütçesini savaşa ve iktidar beslemelerine ayıran AKP-MHP iktidarı, halkı açlığa mahkum etti. Van ve ilçelerinde insanlar günlerdir ekmek dahi bulamıyor.

Una, elektriğe, doğalgaza ve diğer kalemlere yapılan zamlar fırıncıları da zorluyor. Van’da son 7 ay içinde ekmeğe dört defa zam yapıldı.

Fırıncılar, şimdi 2.5 TL olan ekmeğin 4-5 TL olmasını istiyor.

Fırıncı Cevdet Demir, şunları söyledi: “Halk mağdur olmasın diye zararına satış yapıyoruz ama dayanacak gücümüz kalmadı. Artık un alacak paramız kalmadı. Kiralarımızı, işçi parasını aylardır ödeyemiyoruz. Buralarda çalışanlar ailelerine bakan insanlar. Biz bu insanları nereye kadar ücret ödemeden çalıştırabiliriz? Bu yüzden ekmeğe yeni zam yapılması gerekiyor. Eğer ekmeğe makul bir zam yapılmazsa Van’daki fırıncıların büyük bölümü kapanmak zorunda kalacak.”

Emin Fidan adlı yurttaş ise günlerdir ne fırınlarda ne de marketlerde ekmek bulabildiklerini belirterek, bu fiyata dahi ekmek alamadıklarını söyledi.

Fidan, ekmeğe yapılacak yeni zammın çok daha fazla zorlayıcı olacağını kaydetti.