Van’da ihaleler AKP’li Tuğrul Türkeş’e

Van ve Hakkari’de yapılan kamu kurum ihalelerini bir dönem Recep Tayyip Erdoğan’ın yardımcılığını da yapan AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş’in paravan şirketi Özkara mühendislik A.Ş alıyor.

Bir dönem MHP milletvekili olduğu sırada partisinden istifa ederek AKP’ye geçen ve Başbakan Yardımcılığı yapan MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in oğlu AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, AKP’ye geçişinin semeresini toplamaya devam ediyor. 

Tuğrul Türkeş, AKP-MHP ortaklığından faydalanarak son birkaç yıldır Van’da inşaat sektöründe yapılan en önemli ihaleleri aldı. 

Türkeş, ihaleleri Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bilgisi dahilinde kurduğu paravan şirket Özkara A.Ş üzerinden alıyor. Birçok ihaleyi Özkara şirketinin alması nedeniyle temkinli hareket eden Türkeş, birçok ihaleyi de farklı şirketler aracılığıyla alıyor. 

Türkeş’in ihale aldığı Özkara Mühendislik A.Ş Ankara patentli bir şirket ve başında Özcan Kara isimli bir müteahhit bulunuyor. Türkeş ve Kara’nın birlikte iş yaptıklarını Ankara’da neredeyse bilmeyen yok. 

Ancak AKP’nin 2019 seçimlerini kaybetmesinin ardından Türkeş ve Özcan Kara ikilisi gözünü Kürdistan’daki ihalelere dikti. Ağustos 2019’da HDP’li Belediyelere kayyum atamalarının ardından harekete geçen ikili, neredeyse bütün inşaat ihalelerini alarak servetlerine servet katmaya devam ediyor.

Tuğrul Türkeş’e ait Özkara Mühendislik A.Ş, 2019 yılından bu yana Van ve Hakkari’de şu ihaleleri aldı:

-Hakkari merkez 72 daireli askeri lojman ihalesi

-Esendere TAŞKONAK Sınır Karakolu ihalesi

-Erciş Olimpik Yüzme Havuzu ihalesi

-Zübeyde Hanım Caddesi Prestij Cadde çalışması, Çatak 89 adet TOKİ konutları ihalesi

DOLAYLI YOLDAN ALDIĞI İHALELER DE VAR

Tuğrul Türkeş’in bunlar dışında henüz tam olarak öğrenilemeyen birçok ihaleyi de farklı şirket isimleriyle alırken son dört ihalede milyon dolarlık bir servet elde ettikleri öğrenildi. 

Tuğrul Türkeş, şimdi de Van millet bahçesi ve yapılması planlanan spor kompleksleri ihalelerini almak için harekete geçti.