Van'da onlarca Kürt siyasetçi gözaltına alındı!

Van’da toplam 49 Kürt siyasetçi gözaltına alındı, 70 kişilik arama listesi çıkarıldı.

AKP/Saray'ın talimatıyla düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarına hız verildi. 

Van’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında tüm DBP il eş başkanları ile HDP-DBP ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Kürt siyasetçiler emniyet müdürlüklerine götürüldü. İl ve ilçe binalarında aramalar sürüyor. Polislerin elinde 70 kişilik bir arama listesi bulunduğu ve 70 kişinin gözaltına alınacağı belirtildi.

DBP il binasında yapılan baskının ardından parti binasına gelen gelen DBP İl Eşbaşkanı Murat Sarısaç ve Sevinç Şeker polisler tarafından il binası yakınlarında durdurularak gözaltına alındı.

İPEKYOL

DBP il binasına yapılan baskının ardından bu kez de merkez İpekyolu ilçesinde bulunan HDP il binasına özel harekat timleri tarafından baskın düzenlendi. Parti binasının kapılarını kırarak giren polislerin arama işlemleri devam ediyor.

ÇALDIRAN

Çaldıran'da sabah saatlerinde özel harekat timleri tarafından eş zamanlı yapılan ev baskınlarında, DBP ilçe eşbaşkanları Şirvan Şahin ile Mehmet Nasır Ürgen ve Mustafa Kaya, Mahmut Salazer isimli DBP ilçe yöneticileri gözaltına alındı.

ÇATAK

Çatak’ta da ev baskınlarında HDP ilçe eşbaşkanları Şükür Yavuz  ile Sevgi Eraslan  ve DBP İlçe Eşbaşkanı Medeni Özer gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtilirken, gözaltına alınanlar ise Van ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ÖZALP

Özalp ilçesinde de yapılan ev baskınlarında, HDP ilçe eşbaşkanları Recep Ceylancı, Sema Çaygeç ve DBP İlçe Eşbaşkanı Aslı Kaymaz gözaltına alındı.
Evlerde aramalar devam ederken gözaltına alınanların Van merkeze getirileceği belirtildi. İl ve ilçelerde aramalar devam ederken gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

MERKEZ İLÇELER

DBP-HDP Edremit, İpekyolu ve Tuşba İlçe binalarına yönelik aramalar sürüyor. İlçe binalarına baskın düzenleyen polis şu ana kadar HDP Edremit İlçe Eş Başkanı Berna Karataş ve DBP Edremit ilçe eşbaşkanları Medeni Özer ve Atiye Şen'i gözaltına alındı.

GÜRPINAR

HDP İlçe Eşbaşkanı Necat Tanış ve DBP ilçe Eşbaşkanı Seyoş Alas, sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Öte yandan DBP ilçe binasına baskın yapan polisler, binanın kapısını kırarak içeride arama yaptı.

SARAY

Saray  ilçesinde yapılan baskında HDP ilçe eşbaşkanları Mürşide Sevmiş Şabettin Bilmez ve DBP İlçe Eşbaşkanı Kader Çeri gözaltına alındı. HDP ve DBP parti binalarında yapılan baskın devam ederken, gözaltına alınan partililer ise İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

MURADİYE

Muradiye’de yapılan ev baskınında ise HDP İlçe Eşbaşkanı Kutbettin Değer, Anergül Albak, DBP, ilçe eşbaşkanları Mehmet Kaplan ve  Ayşe Değer gözaltına alındı. DBP ve HDP parti binalarında aramalar devam ediyor.

BAHÇESARAY

Bahçesaray’da yapılan ev baskınlarında DBP İlçe Eşbaşkanı Halil Bogra  gözaltına alındı. Parti binasında aramalar sürüyor.