YJA STAR Şengal Komutanlığı Stêrk Serdar’ı andı

YJA STAR Şengal Komutanlığı, geçirdiği bir kazanın ardından tedavi gördüğü hastanede 6 Ekim günü hayata gözlerini yuman Zozan Dozdar Haran (Stêrk Serdar)’ı andı.

“Stêrk yoldaş özgürleşmek, bütün halkları ve kadınları özgürleştirmek için her zaman büyük bir mücadele içerisindeydi. Mücadelesi ezilen halkların umudu olmuştur ve büyük bedeller vererek bugüne kadar gelmiştir.  Çetin bir savaşın sonucu olan ve bizlere ağır gelen binlerce kahraman yoldaşımızın şehadetleri tarihi mücadelemizin şahitliğini yapmaktadır. Bu şehadetlerden biri de Stêrk Serdar yoldaşımızın şehadetidir” denilen açıklamada 26 Eylül günü yaşanan bir kaza sonucu yaralanan Haran’ın 6 Ekim günü yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Stêrk yoldaş aslen Amed’lidir. Binlerce Kürt genci gibi devletin zulmünü kabul etmeyerek yurtsever ailesinden öğrendiği hakikat ile küçük yaşlarda büyük bir arayışın içerisine girdi.  Devrimciliği ve ülke gerçekliğini Amed eyaletinde komutanlık yapmış olan babası Şehit Serdar yoldaştan öğrendi ve  Özgürlük hareketinin saflarına katıldı.

Stêrk  yoldaş Garê, Heftenîn, Mexmur  ve en son da Şengal alanlarında pratik yürüttü. Daiş çetelerinin bütün insanlık dışı uygulamalar ile Kürdistan’ı işgal edip halkımızı katletmeye dönük saldırıları karşısında halkını korumak için büyük bir ısrar ile Mexmur alanına gitti.  Daha sonra Şengal’de hala çetelerin işgalleri devam ederken Êzidi  kadınlarının çığlıklarını yüreğinde hissettiği için Şengal alanına geldi.  

Kadın özgürlük çizgisinde sağlam bir militan duruşu yakalamak ve  Önderliğin felsefesinde derinleşmekte büyük bir iddia sahibiydi. Mücadeleye öncülük etmekte ve komutanlıkta örnek bir arkadaştı. Yaşam sevgisi ve yoldaşlığa bağlılığı çok büyüktü. Bundan dolayı da Stêrk arkadaş gülüşü morali ve yoldaşça sıcaklığıyla kısa sürede bütün yoldaşların yüreğinde yer edindi.  

Biz Şengal YJA Star komutanlığı olarak halkımıza ve değerli ailemize başsağlığı diliyor ve Ş. Stêrk yoldaş şahsında bütün şehitlerimize verdiğimiz mücadeleyi yükseltme sözümüzü yineliyoruz.”

...