YPS: Nusaybin’de 7, Gever’de 5 Saray çetesi öldürüldü

YPS/YPS JIN güçlerinin Gever ve Nusaybin’de gerçekleştirdiği eylemlerde toplam 12 çete öldürüldü.

Yekîneyên Parastina Sivîl (YPS) Genel Koordinasyonu, Saray çeteleri karşısında görkemli direnişin ve çetelere ağır kayıplar verdiren eylemlerin devam ettiğini bildirdi.

YPS, gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şunları ifade etti:

NUSAYBİN’DE 7 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

“16 Mart günü Nusaybin'in Elika Mahallesi’nde Morê tarafından çeteler mahalleye girmek istiyor. Burada çatışma çıkıyor. Bu çatışmalarda 4 özel harekat çetesi öldürülüyor, 2 özel harekat çetesi de yaralanıyor. Elika Mahallesi’ne çeteler tankla girmek isterken, güçlerimiz sabotaj eylemi düzenliyor. Bu tank ağır darbelenip geri çekiliyor. Burada düşman kaybı hakkında net bilgi yok.

18 Mart günü öğlen saatlerinde Koçer Mahallesi Nisan Caddesi’ne yakınlarında konumlanan askerlere eylem düzenleniyor. Burada net 1 çete öldürülüyor, 1’i de yaralıdır. Yine aynı gün saat 2:30'da bir tank mahalleye girmek istiyor. Bu tank sabotaj eylemi ile imha ediliyor. Sonuçları bilinmiyor.

18 Mart akşam saat 16.00'da çeteler Koçer Mahallesi Weysıka yakınlarında evlere yerleşmeye çalışırken direniş birliklerimiz tarafından vuruluyor. Burada 2 çete öldürülüyor. Yine müdahaleye giden 1 tank ve 1 zırhlı araçta vuruluyor. Darbelenen bu araçlar geri çekiliyor.

Bu çatışmalara katılanlar genel olarak DAİŞ çeteleridir.

GEVER’DE 5 SARAY ÇETESİ ÖLDÜRÜLDÜ, BİR TANK DARBELENDİ

18 Mart günü halk direniş halinde 4 koldan Gever'e girmeye çalışıyor. Askerler halkı engelliyor.

 18 Mart günü saat 11.00'de bir grup özel harekatçı Cumhuriyet Mahallesi’ne girmek isterken güçlerimiz bunları vuruyor. Burada 4 özel harekat çetesi öldürülüyor.

19 Mart gece saat 3.00'te zırhlı araçlarla mahalleye girmek isterken güçlerimiz zırhlı araca sabotaj eylemi düzenliyor.  Araç tümden imha olurken çetelerin net kaybı bilinmiyor. Daha sonra olay yerine ambulans sevkiyatı gerçekleşiyor.

Dicle Mahallesi’ni Düşman yoğun tankla vuruyor. 18 Mart öğlen saat 11.30'da eski üniversitenin yanında güçlerimiz bir kepçeyi vuruyor. Kepçe geri çekiliyor. Yine Cumhuriyet Mahallesi’nde bir asker tankın üzerine giderken güçlerimiz onları vuruyor. Bu asker öldürülüyor. Tank darbe alıyor.”